TV4:s talangnätverk ENT plockar hem svensk Youtube-profil

TV4:s talangnätverk ENT plockar hem svensk Youtube-profil

Axel Palm. Foto: Anna Olsson

Viviana Canoilas

Reporter

Efter ett halvår utan nätverk ansluter nu Axel Palm till TV4:s talangnätverk ENT.

Axel Palm står bakom kanalen Oklart som har närmare 40.000 prenumeranter. Fram till i somras var han ansluten till Vigor Sörmans Splay, som är ett av Sveriges största nätverk för youtubers. 

Sedan Axel Palm hoppade av Splay har han stått utan nätverk och har i stället fokuserat på att jobba som konsult för företag som vill satsa på rörlig bild på nätet.

Men nu vill den svenska Youtubeprofilen återigen satsa på sin Youtube-karriär och nu har TV4:s talangnätverk ENT värvat Axel Palm. 

“Jag har stått utanför ett nätverk nu i nästan ett halvår och börja känna att jag ville göra seriösa projekt”, säger Axel Palm, som börjar nästa år på ENT och tar med sig sin kanal Oklart till nätverket.

Varför ENT?

“Nätverket fanns inte när jag började jobba med Youtube, men jag tycker att de jobbar annorlunda än de övriga nätverken och är mer som en inkubator för de som vill som satsa på större projekt. Det känns jättebra”, säger Axel Palm.

Axel Palm har tidigare gått till attack mot de svenska så kallade influencer-nätverken, som hjälper bland annat Youtube-profiler med att sälja annonser.

“Ungdomar utan kunskap om juridik som har fullt upp med att bli starstruck över nätverkens största namn skriver på vilka villkor som helst för att bli förknippade med sina idoler. De möts av goodiebags, löften och en fritidsgårdskultur där managers agerar storasyskon snarare än just managers”, skrev han i det öppna brevet.

Läs fler artiklar
LÄS MER