Så här såg det ut när Donald Trump träffade världens tyngsta techledare

Så här såg det ut när Donald Trump träffade världens tyngsta techledare

Från vänster:Alphabets Larry Page, Facebook-chefen Sheryl Sandberg, vice presidenten Mike Pence, Donad Trump, Paypal-grundaren Peter Thiel, Apples vdTim Cook, Oracles vd Safra Catz. Foto: TT/Evan Vucci

Viviana Canoilas

Reporter

Techvärldens tyngsta profiler samlades i Trump Towers.

Igår, onsdag, träffades Donald Trump och flera av USA:s tyngsta techledare vid Trump Tower på Manhattan.

Bland de som deltog på mötet var Apples vd Tim Cook, Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg, Amazongrundaren Jeff Bezos och Alphabets Larry Page. Även Elon Musk, grundare av Tesla, fanns på plats. 

 

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg var det ett positivt möte och Donald Trump, som är känd för att vara pratglad, uppges ha satsat mer på att lyssna snarare än prata.

"Det här är en fantastisk grupp av människor. Vi vill fortsätta ha den här otroliga innovationen. Det finns inga andra som dessa människor i den här världen", sa Donald Trump till att techledare som fanns på plats. 

 

Techgrundarna ska också ha haft samma vänliga ton under mötet, enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg. Flera sa att de ville hjälpa den nyvalde presidenten med hans resa. 

"Det känns väldigt bra att vara här. Och jag ser fram emot att prata med presidenten om saker som vi kan hjälpa med för att du ska uppnå de målen du vill", sa Tim Cook.

Så här såg sittplatserna ut under mötet: 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER