Anders Ström är på väg att dra in kvarts miljard till sin nya startup Kwiff

Anders Ström är på väg att dra in kvarts miljard till sin nya startup Kwiff

Karl Engström och Anders Ström. Foto: Press

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Grundarna träffar potentiella investerare nu i veckan, kan Breakit berätta.

Anders Ström, som har byggt upp miljardbolagen Unibet och Kambi, är en av Sveriges mest framgångsrika tech-entreprenörer. Enligt Breakits källor håller han nu tillsammans med sin gamla kollega från Unibet, Karl Engström, på att sälja in idéen till en ny startup inom spelsegmentet. Den svenska investmentbanken Stella har anlitats som rådgivare och den här veckan marknadsförs nyemissionen mot potentiella investerare på plats i Stockholm.

Planen är att stänga finansieringsrundan, som ska vara i storleksklassen 250 miljoner kronor, i slutet av februari. 

Av prospektet som gått ut till potentiella investerare framgår det att 70 procent av pengarna som kommer in i nyemissionen ska användas till marknadsföring. Redan i somras släpptes den första beta-versionen av speltjänsten som fått namnet Kwiff. Hittills har satsningen finansierats av Anders Ström själv tillsammans med en handfull investerare som också var med tidigt som finansiärer av Unibet. 

Anders Ström bekräftar att Kwiff håller på att bredda ägarkretsen men vill inte avslöja några finansiella detaljer:

”Under första kvartalet 2017 ska vi få in pengarna och jag kommer själv att investera i rundan. Vi har testkört tjänsten fram till nu och under våren ska vi göra en bredare lansering på den brittiska marknaden”, säger Anders Ström som är noga med att påpeka att engagemanget i Kwiff inte inkräktar på hans arbete med Unibet och Kambi:

”Mina klart största investeringar är fortfarande i Kambi och Unibet. Jag tror jättemycket på Kwiff men det är min medgrundare Karl Engström som driver det operativa arbetet som vd”.

Han är också en smula hemlighetsfull kring vad det är mer precist som Kwiff ska göra:

”Det är en idé som växt fram hos mig och Kalle (Engström, red. anm.). För två år sedan bestämde vi oss för att göra det eftersom ingen annan gjorde det. Vi fokuserar enbart på en enda marknad och bara mobilen. Big data är en viktig del i att erbjuda specifika kunder en specialdesignad tjänst. Mer än så vill jag inte berätta idag”, säger Anders Ström.

Kwiff drivs av det brittiska bolaget Eaton gate gaming och enligt hemsidan har man sedan starten i somras bara erbjudit spel på fotboll men ska inom kort öka erbjudandet till en rad andra sporter. 

Och det är ingen tvekan om att det redan nu är en stor satsning från Anders Ströms sida. Över 30 personer jobbar på heltid med produkten och sannolikt kommer personalstyrkan växa ytterligare när den nya finansieringen är på plats.

”Vi har hittat en unik nisch i spelsegmentet och jag är övertygad om att intresset bland investerare är stort”, säger Anders Ström.

Läs fler artiklar
LÄS MER