Ivan Daza fick in gräsrotskapital – nu tvingas han sälja gåvoappen Give

Give
Ivan Daza fick in gräsrotskapital – nu tvingas han sälja gåvoappen Give

Ivan Dazi, grundare av Give. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Den okända köparen ska ge närmare en halv miljon kronor för bolaget.

Med appen och gåvoportalen Give kan du ge bort en gåva till exempelvis kompis eller kollega. När du har lagt in gåvan i plattformen knappar du in mottagarens telefonnummer, som får en avisering om var du kan hämta gåvan.  

Vid bolagets uppstart 2014 höll grundaren Ivan Daza en lyckad crowdfundingkampanj på Fundedbyme.

På Fundedbyme får privatpersoner möjlighet att investera i privata bolag. Totalt investerade 47 personer 2 miljoner kronor i Give.

Men det räckte inte – nu slänger grundaren in handduken och säljer Give. 

"Ja, det stämmer att vi säljer Gives app och gåvoportal. Anledningen till att vi gör det är för att vi har inte råd med personal, vi har inte lyckats skapa tillräcklig lönsamhet. Utan personal blir det svårare att göra det”, säger Ivan Daza.

Han berättar vidare att det finns en köpare, men vill inte berätta vem det är eller något om prislappen. Enligt uppgifter till Breakit handlar det om en prislapp på 400.000 kronor. 

”Jag vill inte säga något förrän vi har skrivit på allt”, säger Ivan Daza.

Förutom de 2 miljoner kronorna från crowdfundingkampanjen har Ivan Daza, enligt egen uppgift, själv satsat 2 miljoner kronor i sitt bolag. 

Vad händer med investerarnas pengar nu?

"Vi har sagt att investerarna kommer få den del få en del av summan som motsvarar deras aktieinnehav”, säger Ivan Daza. 

Hur känns det nu?

"Det känns både skönt och tråkigt. Det är tråkigt att inte kunna bygga upp verksamheten längre, men samtidigt skönt för att det finns en köpare som har möjligheten att lyfta verksamheten och nå lönsamhet", säger Ivan Daza. 

Ivan Daza drev tidigare bolaget Jobbfabriken som tidigare har uppmärksammats av Aftonbladet som en av vinnarna på det arbetsmarknadspolitiska programmet FAS 3, som riktade sig till långtidsarbetslösa.

Läs fler artiklar
LÄS MER