Mr. Green-grundarens nya startup teamar upp med Uber

Breakit - Mr. Green-grundarens nya startup teamar upp med Uber

Mikael Pawlo, medgrundare och vd på Red Flag. Foto: Eric Risberg/TT och pressbild

Jonas de Lange

Reporter

Red Flag landar ett avtal med den amerikanska taxiappen.

Mr. Green-grundaren Mikael Pawlo och Bredbandsbolagets grundare Mattias Söderhielm var länge relativt restriktiva med att dela med sig av information om sin nya startup Red Flag. Bolagets grundvision är att göra entreprenörskap enklare – en idé som har fått flera tunga investerare att pumpa in närmare 36 miljoner kronor i bolaget.

Bland investerarna återfinns bland annat Anders Ström, grundare av speljätten Unibet, techinvesteraren Staffan Persson (tillsammans med Fredrik Persson) samt finansfamiljen Dinkelspiel (via E. Öhman J:or). 

Men för närmare en månad sedan tog bolaget bladet från munnen och berättade om sin första tjänst, som ska låta privatpersoner fakturera som frilansare utan att sätta upp egna företag. Nu skyltar bolaget med ytterligare framsteg. Det handlar om ett första samarbete med Ubers nya mattjänst Uber Eats. Bolagets tidigare nämnda faktureringstjänst ska nu kunna användas av alla bud som cyklar omkring med mat från Uber.

“Det är otroligt stort att få arbeta med ett så starkt varumärke. Det här är bara den första tjänsten vi erbjuder i en rad av kommande tjänster för att skapa nästa miljon företagare”, säger Mikael Pawlo.

Sedan tidigare finns liknande tjänster som exempelvis Frilansfinans men Red Flag sticker ut genom att vara helt gratis för den som anställs. Bolaget kommer istället att tjäna pengar på samarbeten med bolagen, som i det här fallet är Uber.

Transparens: Mikael Pawlo har en mindre aktiepost i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER