Nyheter 24-gruppen siktar på börsen - efter nytt rekordår

Nyheter24
Nyheter 24-gruppen siktar på börsen - efter nytt rekordår

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Det digitala mediehuset inleder storsatsning på e-handel.
Och nu hägrar börsen för det digitala mediehuset, kan Breakit avslöja.

Det digitala mediehuset Nyheter 24-gruppen, där bland andra nyhetssajten Nyheter24, e-sportdelen Fragbite och annonssäljbolaget Netric ingår, växer snabbt. Förra året blev omsättningen 220 miljoner kronor och nu väntas den hamna på runt 300 miljoner kronor. 

Koncernen gör fortfarande vinst men den krymper.

"Förra året tjänade vi 8 miljoner, i år kommer det blir 3-4 miljoner eftersom vi investerat mycket i våra två e-handelshoppar samt startar ytterligare ett bolag som skall generera transaktionsintäkter”, säger Douglas Roos som tillsammans med Patrik Sandberg grundade Nyheter 24-gruppen.

Bakom tillväxten ligger framför allt programmatic-verksamheten. Programmatic är ett sätt att köpa digitala annonser automatiserat. Den delen står för över 200 miljoner kronor av Nyheter 24-gruppens försäljning.

“Den stora utmaningen för oss och alla andra i mediebranschen är hur man ska tjäna pengar på sitt annonsutrymme då försäljningen av traditionella banners går ner kraftigt”, säger Douglas Roos.

Nyheter 24-gruppen möter denna utmaning bland annat genom att nu starta en egen e-handelsverksamhet.

“Vi öppnar vår första e-handelsbutik idag, det är lite av ett testskott. Den stora satsningen lanserar vi i mars nästa år. Vi kommer sälja en produkt som riktar sig mot unga kvinnor, det är en college-tröja som man kan designa själv”, säger Douglas Roos och fortsätter:

“Blogg.se, Modette, Nyheter24 och de andra medierna vi äger har varje vecka 6 miljoner besökare. Men vi får inte tillräckligt bra betalt för alla våra besökare, därför startar vi en egen e-handel så att vi kan kapitalisera på en större del av all vår trafik”.

Nyheter 24-gruppen är idag mest känt för sin nyhetssajt även om bara en mindre del av omsättningen kommer därifrån. Douglas Roos flaggar också för ett namnbyte framöver:

“Namnet Nyheter24-Gruppen leder tanken fel. Nyhetsdelen är bara en liten del av vad vi arbetar med idag och vi kommer att byta namn inom kort. Vi har några bra förslag på framtida namn men inget beslut är taget”, säger han.

Enligt Breakits källor överväger också grundarna att ta koncernen till börsen. Några beslut är ännu inte fattade men Breakits uppgiftslämnare uppger att bolaget redan haft inledande kontakter med flera finansiella rådgivare. Blir planerna verklighet kan Nyheter 24-gruppen hamna på First North eller Aktietorget inom 12- till 24 månader. 

”Jag har inga kommentarer till de uppgifterna”, säger Douglas Roos.

Läs fler artiklar
LÄS MER