Prioriterade sitt barns födsel – påstås ha skällts ut av Elon Musk

Prioriterade sitt barns födsel – påstås ha skällts ut av Elon Musk

JD Lasica / Flickr

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

”Det är ingen ursäkt. Jag är extremt besviken på dig", uppges Tesla-grundaren Elon Musk ha skrivit i ett mejl till en av sina anställda, efter att han missat ett företagsevenemang på grund av sitt barns födsel.

I författaren Ashlee Vances nya bok ”Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future” uppges Tesla-grundaren Elon Musk ha skällt ut en medarbetare på grund av att han prioriterat sitt barns födsel över ett företagsevenemang.

Enligt Washington Post ska den anonyma uppgiftslämnaren ha fått ett mejl från Elon Musk där det stod följande:

”Det är ingen ursäkt. Jag är extremt besviken på dig. Du måste fundera över hur du väljer att prioritera. Vi förändrar världen och historien, så antingen bidrar du eller så gör du inte det.”

Huruvida citatet är sanningsenligt eller inte är inte bekräftat. Det hårda påhoppet dementerades dock under dagen av ingen mindre än Elon Musk själv på Twitter.

Enligt honom är påståendet "bullshit".

It is total BS & hurtful to claim that I told a guy to miss his child's birth just to attend a company meeting. I would never do that.

— Elon Musk (@elonmusk) May 12, 2015

Elon Musk har den senaste tiden varit rejält i rampljuset efter att ha presenterat sin nya produkt Powerwall – ett batteri som gör det möjligt för privatpersoner att lagra elektricitet från solceller.

Läs fler artiklar
LÄS MER