Spotify-grundarens raka besked: ”Det blir ingen börsintroduktion”

Spotify-grundarens raka besked: ”Det blir ingen börsintroduktion”

Foto: Robin Nordlund /TT

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Spotify-grundaren Martin Lorentzon berättar om sin långsiktighet i Spotify – och uppmanar tvivlarna att sälja sina aktier i bolaget.

Förra veckan kunde vi rapportera att den svenska musiktjänsten Spotify i fjol ökade sina intäkter med 45 procent till motsvarande 9,7 miljarder kronor. Samtidigt uppvisade bolaget en rörelseförlust på 1,5 miljarder kronor – en näst intill dubbelt så stor förlust i jämförelse med 2013.

Men siffrorna är ingenting som verkar oroa bolagets grundare och styrelseordförande Martin Lorentzon. I en intervju med Svenska Dagbladet, i samband med att han och medgrundaren Daniel Ek belönats med utmärkelsens ”SvD Affärsbragd”, berättar Lorentzon om framtidsvisionerna.

”Just nu så har vi inget slut. Jan Stenbeck, Stefan Persson, Ingvar Kamprad. De kör vidare. Karl-Johan Persson är tredje generationens H&M. Det är nog snarare så”, säger han till SVD, och förklarar att aktieägarna är välkomna att sälja sina innehav om de vill.

Vi på Breakit har tidigare kunnat rapportera om att Spotify är på väg att genomföra en ny finansieringsrunda på motsvarande 3 miljarder kronor till värderingen närmare 70 miljarder kronor, vilket bland annat satt fart på diskussionerna kring huruvida Spotify kommer att börsnoteras under det kommande året.

Men ska man tro Martin Lorentzon är det inget alternativ.

”Det blir ingen exit och ingen börsintroduktion. Jag kör på här”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER