"Det är rök, neon, startups och investerare i en enda röra”

Slush
"Det är rök, neon, startups och investerare i en enda röra”

Breakit

Fyra frågor till Breakits Jon Mauno Pettersson - som är på plats på techfestivalen som alla pratar om just nu.

Breakits Jon Mauno Pettersson är på plats på Slush - Europas största techfestival som pågår i Helsingfors just nu.

Vad är ditt första intryck av Slush?

“Det är mitt första år på Slush så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Men jag hade verkligen aldrig kunnat föreställa mig hur galet stort det är! Det är folk överallt! När man kommer in på Slush så påminner det om en blandning av en gigantisk nattklubb, ett LAN och en ungdomlig konferens. Det är rök, neon, startups och investerare i en enda röra.”

Hur är stämningen i allmänhet?

“Det är bra stämning. Jag har pratat med ett antal svenska investerare och startups idag som alla unisont hyllar det här eventet. Just för att 'alla är här'. Nätverkandet här borta fortsätter dessutom in på småtimmarna, över middagar och efterfester, så det är en kul mix av nytt och nöje.”

Vilka techkändisar har du sett hittills?

“Oj, bra fråga. En rad svenska profiler har jag sett och sprungit på, exempelvis Skypegrundaren Niklas Zennström, Paradox-grundaren Fredrik Wester och diverse andra entreprenörer och svenska stjärninvesterare. Men i övrigt är det så extremt mycket folk så det har varit svårt att identifiera tungviktarna. Några talare har jag knappt hunnit lyssna på.”

Vad ser du mest fram emot imorgon?

“För min del har det varit ett väldigt högt tempo idag, så imorgon ser jag fram emot att kunna träffa ännu fler entreprenörer och spännande människor."

Läs fler artiklar
LÄS MER