Hon blir crowdfundingbolagets nya vd - ska utbilda marknaden

Hon blir crowdfundingbolagets nya vd - ska utbilda marknaden

Vanja Eriksson är Kameos nya vd. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Startup-veteranen Vanja Eriksson tar över som vd på Kameo i Sverige. "Crowdfunding är ett relativt nytt koncept som behöver spridas och säljas in", säger hon.

Kameo är en av ett antal svenska startups inom gräsrotsfinansiering, även kallad för crowdfunding.

Bolaget har dock valt en annan riktning än till exempel Fundedbyme eller Pepins. I stället för att bjuda ut aktier i privata bolag har Kameo en plattform där privatpersoner går ihop och finansierar specifika lån till bolag, även känt som crowdlending.

Nu lämnar medgrundaren Sebastian Harung sin post som vd i Sverige då han bland annat ska fokusera på den norska marknaden.

I stället är det Vanja Eriksson som blir Kameos nya vd i Sverige. Hon har en bred erfarenhet av att jobba med startups och har bland annat varit med och utvecklat HR-appen Instacruit.

"Crowdfunding är ett relativt nytt koncept som, i likhet med andra nya företagsidéer, behöver spridas och säljas in", säger Vanja Eriksson i ett uttalande och fortsätter:

"Det finns ett behov av att utbilda marknaden, så att fler investerare och fler företagare som vill ta lån får upp ögonen för det här sättet att investera och finansiera."

Läs fler artiklar
LÄS MER