Så tjänar du pengar på små- och medelstora annonsörer

Breakit - Så tjänar du pengar på små- och medelstora annonsörer

Foto: TT

DanAds vill hjälpa publicister, mediahus och medier att på ett enkelt och smidigt sätt administrera små- och medelstora annonsörer. I själva verket bygger det på principen att annonsörerna själva enkelt och smidigt kan bygga sina kampanjer för respektive kanal och medie.

Idag ser vi hur Google, Facebook, Tripadviser med flera erbjuder annonssystem där annonsören själv sätter upp sin kampanj. Detta är en förutsättning för dessa publicister att aggregera, segmentera och i slutändan tjäna pengar på mindre annonsörer. Många mindre annonsörer kan lätt addera upp till väsentliga summor. På samma gång fångar man tidigt upp dessa mindre annonsörer som kan växa och bli stora och viktiga kunder.

Den handpåläggning som kommer med att sätta upp en mindre annonsör kan enkelt äta upp hela den vinst som en mindre kampanj innebär. Med hjälp av DanAds förenklar man för annonsören, men framför allt för publicisten.

Som publicist får du ett eget system som annonsören loggar in i. Där kan annonsören enkelt utforma annonsen, sätta budget och andra parametrar för kampanjen. Det kan vara en annonsör som i vanliga fall inte ägnat den tid som krävs för att sätta upp en kampanj.

Om man som publicist vill använda sig av DanAds "white-label"-version innebär det inga uppstartskostnader. DanAds väljer att kalla detta Software-as-a-service. Tillsammans med publicisten avtalar DanAds om en kommission på den försäljning som sker via systemet. Varje publicist har unika behov och DanAds system kan anpassas därefter.

Det är inte frågan om publicister kommer att använda denna typ av system – det är en fråga om när och vilket system.

Vill du veta mer om DanAds finns det mer att läsa och en film som utförligt förklarar fördelarna med systemet här.  www.danads.se. Vill du ha en mer ingående presentation är du välkommen att kontakta DanAds produktchef Peo Persson på peo.persson@danads.se.

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER