De startar virtuell skattjakt - för att skänka pengar till Stadsmissionen

Breakit - De startar virtuell skattjakt - för att skänka pengar till Stadsmissionen

Johanna Ekström

Reporter

Matsvinnsappen Resq Club tar inspiration från Pokemón Go.

Den finska matsvinnsappen Resq Club lanserade sin tjänst i Sverige i våras med uppbackning från bland annat före detta Tesla-chefen Peter Carlsson, itrim-grundaren Martin Anderlind och investmentbolaget Cleantech Invest.

Bolaget har bland annat konkurens från den liknande tjänsten Karma, som fått in pengar från Klarna-grundaren Niklas Adalberths norrsken Foundation. 

Nu anordnar Resq Club en virtuell skattjakt, med inspiration från Pokémon Go, för att samla in pengar till Stockholms Stadsmissions projekt Matcentralen.

 Skattjakten sker via Resq Clubs app och går ut på att användaren ska fånga “resQmons” och på så sätt samla kredit till sitt konto. Varje resQmon genererar en kredit som kan användas på de restauranger som är anslutna till appen.

Kampanjen pågår fram till nyår och då skänker bolaget motsvarande den summa som samlats in till Stadsmissionen.

“Vi vill engagera människor och uppmärksamma det onödiga och orättvisa med matsvinn. Vi slänger enorma mängder kvalitativ mat varje dag vilket skapar onödigt stora avtryck på vår miljö samtidigt som det finns hungriga människor som inte har råd att äta”, säger Mikael Melin, ansvarig för Resq Club i Sverige, i ett pressmeddelande.

Samtidigt öppnas också en virtuell restaurang i Stockholm som heter “matcentralen” där det går att köpa hjälpportioner som går oavkortat till välgörenhetsorganisationen.

Läs fler artiklar
LÄS MER