Breakits nya toppchef: "Jag lider av daglig dödsångest"

Camilla Björkman. Foto: Jackeline Perez / Perez Media

Breakit

Breakit

Nu talar Camilla Björkman ut om storbråken med Breakit-grundarna och varför hon går all in i Sveriges snabbast växande mediestartup.

1. Vad sysslar du med?

"Jag har i fem dagar gjort mitt bästa för att riva igång Breakits affärsutveckling. Närmast är en hemlig satsning vi snart lanserar och som ett fåtal utvalda kunder kommer att få vara med på. Vilka dessa är jobbar jag med just nu".

2. Om du inte gjorde det du gör, vad skulle du göra då?

"Just nu har jag svårt att föreställa mig något roligare än att vara här, faktiskt. Men jag skulle lära mig att göra musik, jag har alltid drömt om att skapa en megahit!"

3. Vilken uppfinning ser du mest fram emot?

"Den som kan stanna tiden – jag lider av daglig dödsångest och är en obotlig tidsoptimist. Fördelen med båda är att saker går undan, här finns inte tid att ta det lugnt".

4. Vilket beteende tål du verkligen inte?

"Människor som dömer andra, i allt från personlighet till val i livet. Det har orsakat många tryckta stämningar vid middagar, men jag kan inte hålla tyst".

5. Hur mår du just nu?

"Härligt! Jag är omgiven av ett gäng grymma journalister, säljare och utvecklare här på Breakit och trivs som fisken i vattnet".

6. Vilken är din största bragd någonsin?

"Att komma i hamn med Breakits grundare Stefan Lundell och Olle Aronsson. Vi är tre envisa känslomänniskor som i tur och ordning lackat ur rejält på varandra. Men nu finns det inget vi inte kan lösa. De är fantastiska!"

7. Om du fick välja att leva som en annan person, vem skulle det vara?

"Min syster Caroline Björkman, operativ chef på e-handelsbolaget Furniturebox, en fantastisk ledare som får sina medarbetare att klä sig i svart på Black Friday, dansa ”Furnitureboxdansen” och leverera grymma resultat. Hade jag hälften av hennes kvaliteter vore jag glad."

8. Vilka är dina favoritinnovationer?

"Uber. Tyvärr har min privatekonomi blivit extremt lidande. Min mamma som har inblick i min ekonomi blir tokig på alla taxiresor."

9. När är du som mest produktiv?

"Från klockan sju på kvällen. Det stör mig att morgonmänniskor har så hög status i samhället, mer cred till oss kvällsjobbare!"

10. Vilka fiktiva förebilder har du?

"Katniss Everdeen i Hungerspelen. Orädd, smart och står upp mot orättvisor. En grym förebild för alla unga tjejer där ute. Jag vill få fler av dem att dra igång startups – det får vi på Breakit se till."

11. Om du hade 10 miljoner kronor, vilket/vilka bolag skulle du investera i då?

"Varenda krona skulle åka in i Breakit, kan inte tänka mig en bättre investering."

12. När gjorde du bort dig rejält senast, och hur?

"För inte så länge sedan när en mycket vass techkvinna sa: ”Hej Camilla, kul att se dig igen!”. Jag fick någon sorts minnesblackout och var tvungen att fråga när vi setts. Hon tittade på mig och sa: ”Vi hade ett möte på ditt kontor förra veckan”. Ältar det fortfarande."

13. Vilken techkändis vill du absolut inte fira jul med?

"Det har retat mig att ingen techperson vill svara på den här frågan, så nu måste jag leverera. Jag säger Mark Zuckerberg! Verkar han inte lite dryg och tråkig? Kolla, nu är det jag som dömer, haha!"

14. Vilken pryl tar du alltid med dig på semester?

"Löparskorna – som varenda resa blir liggandes på botten av väskan."

15. Vad är utmärkande för personer som du gillar att umgås med?

"De är driftiga, roliga, snälla och backar inte för att prata på djupet. Och de blir inte arga om jag går upp i rök när jobbet svämmar över. Jag är djupt tacksam att de fortfarande finns kvar."

16. Vilken enskild egenskap skulle du helst vilja ha?

"Struktur. Man kan tro att jag har koll men insidan är ett kreativt kaos. Kvitton ligger i en enda röra, jag glömmer att jag bjudit in vänner till middag och tappar busskortet var och varannan månad. Jag ägnar mycket energi åt att dölja det..."

17. Hur skulle du helst dö?

"Knall fall efter ett maxat liv. I dödsannonsen får det gärna stå ”var med och byggde världens största startupsajt Breakit.”

Läs mer