Här är Lendifys plan för rädda kundernas pengar vid en krasch

Lendify Trustbuddy
Här är Lendifys plan för rädda kundernas pengar vid en krasch

Erika Eliasson, ansvarig för investerarrelationer på Lendify.

Viviana Canoilas

Reporter

Låneplattformen Lendify skriver avtal med den norska kreditjätten Lindorff - för att rädda kunderna vid en eventuell konkurs.

Den svenska peer-to-peer lånetjänsten Lendify fungerar som så att långivare och låntagare rundar banken genom att nå varandra direkt via deras plattform. Bolaget tjänar pengar på förmedlingsavgifter i stället för räntenetto.

Ett bolag med liknande affärsidé var det börsnoterade Trustbuddy som gick i konkurs förra året. Det ledde till att sparare och långivare inte fick tillbaka sina pengar. Totalt rörde det sig om 44 miljoner kronor.

Det är något som Lendify nu vill förhindra och tecknar därför ett avtal med den norska kreditjätten Lindorff, rapporterar Di Digital.

Avtalet innebär att Lindorff bland annat får tillgång till Lendifys skuldförteckning, kunddatabas och administrationsystem. Detta för att Lindorff ska kunna ta över driften om exempelvis en konkurs skulle uppstå. 

”Samarbetet med Lindorff är en del i det viktiga arbetet med att skapa förtroende gentemot långivarna. Om Lendify inte skulle kunna driva verksamheten vidare så kan Lindorff ta över hanteringen av lånen”, säger Erika Eliasson, ansvarig för investerarrelationer på Lendify, till Di Digital.

Lendify tog tidigare i år in 70 miljoner kronor från bland annat Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert och Back In Black Capital - familjen Lundins nystartade techfond som du kan läsa mer om här.

Läs fler artiklar
LÄS MER