Rocket Internet kan göra sig av med hundratals anställda

Rocket Internet
Rocket Internet kan göra sig av med hundratals anställda

Viviana Canoilas

Reporter

Anledningen ska vara det strategiskiftet som innebär att Rocket Internet gått från att vara en startupinkubator till att investera i tidigare grundade bolag.

Uppgifterna kommer från den tyska tidningen Manager Magazin.

Enligt tidningen ska Rockert Internet, som svenska Kinnevik äger 13 procent av, göra sig av med 75 provent av personalstyrkan på huvudkontoret i Berlin. Det innebär att cirka 300 anställda kommer att tvingas att gå.

"I stället för mer än 400 medarbetare som fanns så sent som i slutet av fjolåret ska så småningom färre än 200 sitta på Berlinhuvudkontoret, inte ens hälften således. På personalavdelningen har i hemlighet därtill ett mål satts om att nå cirka 100 redan nästa år", uppger en källa med insyn i bolaget till tidningen.

Rocket Internet ligger bakom bolag som exempelvis Hello Fresh som riskkapitalisten Jessica Nilsson varit med och grundadt samt Niklas Östbergs Delivery Hero.

Anledningen till en minskad personalstyrka ska vara att Rocket Internet gått från att vara en startupinkubator till att investera i tidigare grundade bolag, skriver den tyska tidningen.

Rocket Internet har inte kommenterat uppgifterna.

Uppdatering: Rocket Internet har i efterhand gått ut och dementerat Manager Magazins uppgifter. Enligt tidningen säger bolaget att nedskärningen inte är i den omfattning som skrivits tidigare.

Läs fler artiklar
LÄS MER