De låter dig trumma i luften - nu får de in nära 4 miljoner kronor

Freedrum

Foto: Pressbild.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Freedrum slår sitt kickstartermål med över 100 procent.

Freedrum låter dig trumma loss i luften med hjälp av bluetoothdosor som kan fästas på dina helt vanliga trumpinnar. de kopplas sedan till olika musikappar på telefonen. Bakom bolaget står designstudion Block Zero.

Breakit skrev nyligen om bolaget och dess planerade Kickstarter-kampanj.

Nu har kampanjen pågått i några veckor och gått över förväntan. På mindre än en vecka hade målet på 150.000 dollar uppnåtts. Nu, med drygt två veckor kvar, har Freedrum fått in över det dubbla.

“Det gick lite långsammare i början, det var ett ganska stort val i ett ganska stort land just då. Men efter några dagar tog det rejäl fart. Mycket i samband med att vi uppmärksammades i en rad amerikanska medier”, säger Jonas Knutsson, medgrundare av Freedrum och Block Zero.

Nu har bolaget fått in 3,6 miljoner kronor, i form av förbeställda dosor.

“Det känns helt fantastiskt, vi hade hoppats på det men det går inte att gå runt och förvänta sig något sådant. Vi bad om ett ganska högt pris på Kickstarter eftersom vi inte har någon övrig finansiering, hela tillverkningen ska finansieras genom det här”, säger Jonas Knutsson.

Produkterna kommer börja levereras i augusti 2017. Nu ska bolaget först besluta sig för en producent.

“Just nu är det hundra procent fokus på kampanjen, det är mycket intervjuer och mässor. Direkt när vi är färdiga med den kommer vi sätta igång produktionen”, säger han.

Läs mer