Intresset för tv-serier blev en app – som nu har 10.000 användare

Veckans Break? Ketchup
Intresset för tv-serier blev en app – som nu har 10.000 användare

Johanna Ekström

Reporter

Johan Cato tröttnade på att inte hålla koll på vilka avsnitt av favoritserierna han sett - och tyckte att alla appar som skulle hålla ordning på det var dåliga.

För två år sedan var Johan Cato med och grundade Liveguide, en tjänst som låter användaren hålla koll på miljontals direktsändningar på nätet från hela världen.

I våras lämnade han bolaget för att frilansa. Samtidigt byggde han appen Ketchup som ett hobbyprojekt.

“Jag följer en del tv-serier själv och har letat efter en app som man kan använda bara för att hålla koll på vilka avsnitt man sett. Det finns en hel del sådana appar, men jag tyckte att alla jag laddade ner var för komplicerade och hade massa onödiga funktioner, jag ville bara ha en lista rakt upp och ner”, säger han.

“Och eftersom jag är Ios-utvecklare så tänkte jag att det kunde vara en rolig grej att bygga."

Appen släpptes för ungefär ett halvår sedan, och sedan dess har antalet användare ökat stadigt. I oktober hade Ketchup nära 10.000 användare. Johan Cato tror att just enkelheten är ett skäl till att Ketchup fått så många användare.

“Så fort du öppnar appen är det bara att börja lägga till serierna du vill följa. Det krävs ingen inloggning. Sedan ligger alla avsnitt i en lista. Om du swipear till vänster på ett avsnitt så betyder det att du har sett det och då försvinner den ur listan”, säger han.

Appen byggde han som ett sidoprojekt på en månad.

Vad har du för ambitioner med Ketchup?

“Från början var det bara en rolig grej för mig själv, men i och med att det vuxit så pass och fortsätter växa så finns det ju möjlighet att kanske göra något slags partnerskap med nätverken som skapar serien”, säger han.

Alla större nätverk som Netflix och HBO finns med i Ketchup, dock inte så många svenska serier i nuläget.

Läs fler artiklar
LÄS MER