Efter miljonregnet – nu släpper han sin hajpade barnmobil

Tinitell

Mats Horn, grundare av Tintell. Foto: Press

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Inför lanseringen av sin gps-utrustade armbandstelefon har Tinitell tagit in ytterligare 8,5 miljoner kronor av en grupp affärsänglar.

Vi har tidigare uppmärksammat Mats Horn produkt Tinitell, en  armbandsmobil som saknar skärm och är enbart utrustad med en högtalare och en mikrofon.

Med hjälp av en app kan föräldrarna lägga in 12 telefonnummer i mobilen, som barnet därefter kan bläddra mellan med hjälp av två små plus- och minusknappar. Armbandet är också utrustad med en gps-sändare.

Startupen har finansierats dels genom Kickstarter-runda som genererade 140.000 dollar. Utöver det har bolaget fått in ytterligare 110.000 dollar via förbeställningar på produkten.

Förra året i april tog Tinitell in 16,5 miljoner kronor från en grupp affärsänglar.

I det tysta har samma grupp pumpat in ytterligare 8,5 miljoner kronor i bolaget i september i år. Lagom inför lanseringen av Tintell på den svenska marknaden, där Mediamarkt är en återförsäljare.

“Det känns jättebra, efter många års slit finns den på marknaden. Det är bra också att ha närvaro på marknaden så att folk kan ta på produkten", säger Mats Horn. 

Armbandet säljs till en kostnad för 1.500 kronor. 

Varför tror du att armbandet kommer att lyckas i Sverige? 

"För barn är mobiltelefonen inte mer än en spelkonsol. Smartphones är dyra och fragila. Man behöver inte den som första telefon. Jag tycker inte heller att smartphones är lämpliga kommunikationslösningar, vilket Tinitell är. Sedan vet jag att det finns många föräldrar som inte vill att ens treåring ska ha tillgång till internet", säger Mats Horn. 

Han är just nu i Kina, där armbanden tillverkas, och är på väg in till sin bolagsstämma, men hinner berätta hur resan har varit.

Har allting gått som planerat? 

"Det vore töntigt att säga att det gått enligt plan. Det handlar inte så mycket om planering utan att man agerar på dagen", säger Mats Horn och fortsätter:

“Det är inte många som fixar det här. Du ställs inför en massa utmaningar hela tiden. Det är först nu jag börjar förstå hur man ska hantera kineser.”

Läs mer