Digitala vårdcentralen Kry lanserar app för Iphone

Digitala vårdcentralen Kry lanserar app för Iphone

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

”Appen är ett bra alternativt", säger vdn och grundaren Josefin Landgård.

Kry, en privat digital vårdcentral på nätet som möjliggör det för patienter att boka tid och hålla träff med läkare via videomöte, har nu lanserat en app till iOS-enheter. 


”Appen är ett bra alternativt. I och med att 4G fungerar mycket bra ger det patienterna möjlighet att ha tillgång till tjänsten oavsett var de befinner sig, säger Josefin Landgård, vd och en av grundarna av kry.se till Mobil.se.

En appversion till Android förväntas nå marknaden någon gång senare i år.

Krys tjänst har hittills visat sig vara en stor succé med positiva omdömen från patienter. 

”Varje patient lämnar en utvärdering efter avslutat besök och det genomsnittliga betyget ligger på 4,95 av 5. De har också lämnat mycket positiva kommentarer, till exempel ”Det är precis så här det borde fungera”, säger Landgård som tillägger att hon räknar med att 20 procent av alla läkarbesök kommer genomföras online under de kommande fem åren.

Kry drivs av Josefin Landgård, Fredrik Jung-Abbou, Johannes Schildt och Joachim Hedenius. Den digitala vårdcentralen samarbetar idag med sju läkare. Öppettiderna är mellan 7:00 till 21:00 på vardagar och dagtid på helger. Kostnaden för läkarbedömningen uppgår till 300 kronor.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER