Nu vill den svenska startuphuben bryta ny mark utomlands

Epicenter
Nu vill den svenska startuphuben bryta ny mark utomlands

Patrick Mesterton, vd på Epicenter. Foto: Mynewsdesk/Linus Hallsenius

Viviana Canoilas

Reporter

Fullt hus på Epicenter i Stockholm – nu riktar innovationshuben blickarna mot Europa och Asien.

Epicenter startades 2013 och erbjuder kontorsplatser åt snabbväxande startups. På bolagets 11.000 kvadratmeter stora yta sitter bland annat svenska techbolag som Tictail, Fishbrain, MTGx och spelstudion Snowprint.

Till skillnad från mer klassiska kontorshotell driver Epicenter dessutom ett innovationslabb samt arrangerar olika typer av event och seminarier.

Andra liknade koncept är Sup46 i Stockholm, inkubatorn Minc och Malmö Coworkingspace i Malmö, och G-lab 21 i Göteborg. 

I våras flyttade Epicenter till nya lokaler på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm. Flytten har skett i olika etapper under året. 

"Första november blev det klart och vi har haft fullt hela tiden. Det har funnits ett enormt intresse hela tiden", säger  Patrick Mesterton, vd på Epicenter.

Framgången i Sverige har lett till att Epicenter nu börjat skissa på en utlandsexpansion.

Som en del av förberedelserna har bolaget bland annat bytt logga.

"Vi vill att loggan ska passa in i andra marknader och vill också frikoppla den från den gamla som var sammankopplad med Urban Escape-symbolen (Epicenters tidigare lokaler)", säger Patrick Mesterton. 

Betyder det att ni redan har bestämt er för att expandera utomlands?

"Vi har inte bestämt något ännu, men det kan ske nästa år. Vi tittar redan aktivt på det, men jag kan inte gå in på några detaljer om vilka länder och tidpunkt", säger Patrick Mesterton.

Han avslöjar dock att man tittar på ett 20-tal länder, framför allt i Norden och i Europa. Länder som Kina och Brasilien nämner Patrick Mesterton också.

I fjol omsatte Epicenter 24 miljoner kronor och gick för första året med nollresultat. Hur omsättningen väntas bli år vill Patrick Mesterton inte säga. 

Mellan tummen och pekfingret? 

"Vi kommer att omsätta mer än 50 miljoner och mindre än 100 miljoner", säger han. 

Läs fler artiklar
LÄS MER