King-miljardärerna har gjort 14 investeringar - här är den senaste

ShimMindfulnessSime 2016

Riccardo Zacconi, vd och medgrundare av King. Foto: Press/Sime

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

King-grundarnas riskkapitalbolag, Sweet capital, är med när den svenska mindfulness-appen Shim tar in 3,8 miljoner kronor – och spelmiljardärerna har ytterligare en svensk investering på gång.

För nästan exakt ett år sedan meddelades det att spelbolaget King köpts upp av den amerikanska jätten Activision för 50 miljarder kronor.

Fyra av fem King-grundare blev miljardärer efter affären och har sedan gått ihop i ett nytt riskkapitalbolag, Sweet capital.

”Jag har gjort ängelinvesteringar i många år. Med ett bolag fick jag reda på att min medgrundare Sebastian Knutsson hade investerat i samma bolag bara något år innan. När vi fick mer resurser efter uppköpet bestämde vi oss för att gå ihop och starta ett eget riskkapitalbolag”, säger Riccardo Zacconi till Breakit.

Riccardo Zacconi, som just idag besöker konferensen Sime i Stockholm, berättar att han och hans kompanjoner gjort hela 14 investeringar i mindre techbolag i år. Tidigare i år investerade Sweet capital exempelvis i Dogbuddy - men har sedan dess hållit en relativt låg profil på den svenska startupmarknaden. 

Nu står det dock klart att man har investerat i ytterligare ett svenskt bolag.

Det handlar om mindfulnessappen Shim, som är en slags robot som ställer frågor till användare för att man tydligare ska ta ställning till hur man mår i stunden.

Bolaget har sedan tidigare en rad tunga investerare bakom sig. Bland annat Atomico-profilen Sophia Bendz, TAT-grundaren Hampus Jakobsson och Mattias Miksche som grundat spelbolaget Stardoll har tidigare investerat i bolaget.

Totalt är kapitalrundan på 3,8 miljoner kronor, varav 3 miljoner kommer från Sweet Capital, enligt handlingar som Breakit har tagit del av. Resten kommer från det danska riskkapitalbolaget Sunstone och affärsängeln Alan Fung.

Sedan starten 2011 har bolaget bakom Shim tagit in närmare 8 miljoner kronor i riskkapital.

Christian Dörffer, som är vd på Sweet capital och förvaltar King-grundarnas pengar, vill inte kommentera investeringen i Shim.

”Vi låter det vara upp till bolagen hur de går ut med informationen. Men jag kan säga att vi har ytterligare ett svenskt bolag på gång”, säger han till Breakit.

Breakit söker bolaget bakom Shim.

Läs mer