Breakit - Fler startups och mer pengar - Malmö-acceleratorn storsatsar

Fler startups och mer pengar - Malmö-acceleratorn storsatsar

Johanna Ekström
Johanna Ekström
15 nov 2016, kl 10:42

Acceleratorn Fast Track växlar upp inför höstens ansökningar.

Johanna Ekström
Johanna Ekström
15 nov 2016, kl 10:42

Fast Track Malmö är inkubatorn Mincs acceleratorsprogram som startades förra året. Nu ökar man antalet startups som man tar in.

Förra året ansökte 250 bolag från 43 olika länder, och i år hoppas man på ännu fler när ansökningsperioden nu öppnar.

Varje bolag som antas får ett tillskott på 300.000 kronor. Nytt för i år är också att minst två av bolagen får en halv miljon var.

Målet med Fast Track är att hjälpa nya bolag att så snabbt som möjligt nå ut på en global marknad.

“Det var kul att se att vi fick så mycket internationell uppmärksamhet förra året, med ansökningar från så långt borta från som Kenya, USA och Jamaica. Det hoppas vi se mer av i år”, säger Joel Larsson, programansvarig, i ett uttalande.

Acceleratorn avnänder sig av något som kallas för “Malmö-modellen”:

“Malmö som startup-hub är unikt både i Sverige och resten av världen eftersom modellen helt och hållet bygger på formella och informella samarbeten mellan entreprenörer, det etablerade näringslivet och stadens olika organisationer”, säger en av programmets mentorer, affärsängeln Hampus Jakobsson och fortsätter:

“Det finns en närhet, också rent geografiskt i att Malmö är ganska litet. Det har gjort communityt starkare och mer sammanhållet än de flesta”.

Ansökningsperioden till årets Fast Track Malmö är öppen året ut. Acceleratorprogrammet börjar i januari, och avslutas med Malmö Demo Day då investerare från hela Europa är på plats.

Läs mer om:
Läs fler artiklar
Läs nästa artikel