Nya siffror: Playstation spöar alla konkurrenter i virtual reality-kriget

Breakit - Nya siffror: Playstation spöar alla konkurrenter i virtual reality-kriget

En person som testar Playstation VR. Foto: Eugene Hoshiko/TT.

Jonas de Lange

Reporter

En ny analys från Superdata Research indikerar att Sony är den stora vinnaren i år med sitt Playstation VR.

I premiumsegmentet av virtual reality har de stora aktörerna varit väldigt återhållsamma när det gäller försäljningssiffror. Facebook, som äger VR-bolaget Oculus, har enligt uppgift en målsättning på 400.000 sålda VR-headset för i år.

HTC å sin sida sägs ha sålt långt över 140.000 av sitt VR-headset Vive, som görs tillsammans med spelplattformen Steam.

Enligt en analys från analysfirman Superdata Research är det dock Sony med Playstation VR som står fram som 2016 års stora vinnare i år.

Enligt rapporten, som först omskrevs av sajten Upload VR, kommer Playstation att sälja över 2,6 miljoner headset innan årets slut.

Oculus Rift och HTC Vive räknas sälja ungefär 355.000 respektive 420.000 exemplar. Sony beräknas alltså sälja mer än sex gånger fler headset än sina två konkurrenter.

Då ska man även ha med i beräkningen att Playstation VR lanserades så sent som oktober i år medan de två konkurrenterna presenterade sina headset redan i våras.

Huvudförklaringen till Playstations högre försäljningssiffror är sannolikt att headsetet är något billigare än konkurrenterna. Dessutom finns det ingen anledning att oroa sig för att datorn inte är tillräckligt bra eftersom headseten är gjorda för att fungera med spelkonsolen Playstation 4.

Läs fler artiklar
LÄS MER