"Än så länge är den firman mer av vuxna män som leker affär"

Breakit - "Än så länge är den firman mer av vuxna män som leker affär"

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Finansman sågar bolaget bakom Zlatans spelstudio - dumpar sina aktier.

Det är en av Sveriges större investerare (och aktieägare i Breakit) Staffan Persson som nu går hårt åt börsbolaget Intellecta där han tidigare varit storägare. I en Twitter-post skriver han, som svar på varför han sålt sina Intellecta-aktier:

"Än så länge är den firman mer av vuxna män leker affär. Börjar de göra vad de påstår kan det bli bättre. Juryn är ute".

Intellecta, noterat på Stockholmsbörsens small cap-lista, har hamnat i strålkastarljuset den senaste tiden efter att deras portföljbolag Isbit fått in fotbollsstjärnan  Zlatan Ibrahimovic som storägare

Från början är Intellecta en kommunikationsbyrå men vid sidan av kärnverksamheten har man alltså gjort investeringar i spelstudion Isbit där man idag äger 38 procent. Det framgår inte exakt vad Staffan Persson syftar på när han menar att ledningen ”leker affär” men möjligen är det Isbit han har i åtanke.

För nyhetsbyrån Direkt utvecklar han sin kritik:

"De har ju finansiella mål och om de förverkligar dem så blir det där ganska bra, men de har haft dem ett bra tag och ingenting har hänt", säger han.

Staffan Persson ägde som mest 365.000 aktier i Intellecta vilket motsvarade dryga 8 procent av aktierna. Enligt Direkt inbringade hans försäljning av Intellecta-aktierna på sensommaren cirka 10,4 miljoner kronor. Staffan Persson uppger att han ”knappast” tjänade pengar på sin investering:

”Men det var en väldigt liten investering, så det var nog en liten repa i plåten”, säger han till Direkt.

På morgonen rapportera Intellecta sin rapport för det tredje kvartalet. Förlusten efter skatt blev 59.9 miljoner kronor, främst på grund av stora goodwillnedskrivningar. Men ledningen flaggade för ett rörelseresultat för hela 2016 på 8,5 till 13,5 miljoner kronor (11.5 miljoner kronor 2015) och aktien är var på fredagslunchen upp 3,5 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER