Toppchef lämnar MTGx: "Bättre bära ut sig själv än att bäras ut”

MTG MTGx
Toppchef lämnar MTGx: "Bättre bära ut sig själv än att bäras ut”

Mathias Hermansson. Foto: pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Mathias Hermansson slutar som högsta chef för MTGx.

I december förra året blev Mathias Hermansson högsta chef för MTG:s techarm MTGx. Då hade han en kassa på 1 miljard kronor att shoppa techbolag för. Innan han tog över som exekutiv styrelseordförande för MTGx hade han redan varit finanschef på moderbolaget i tio år.

Totalt har han spenderat 17 år hos den Stenbeckska mediejätten och väljer nu alltså att lämna sitt uppdrag.

“Det är bättre att bära ut sig själv än att någon annan gör det”, skriver han i en kommentar till Breakit.

I ett pressmeddelande utvecklar han resonemanget så här:

“Jag har ägnat nästan hela mitt vuxna liv till MTG. De senaste åren har vi aggressivt förflyttat MTG från ett traditionellt TV-bolag till ett digitalt underhållningshus med globala ambitioner. Det är nu rätt tid att börja med något nytt eftersom vi har både stakat ut vägen och kommit långt på vår digitala transformation. Vi har ett riktigt starkt team som kan genomföra detta så fundamentet är plats för att ta MTG till en verkligt global spelare inom digital underhållning.”

För framtiden säger han att han inte har några konkreta planer men nämner att han har flera andra engagemang, som till exempel det börsnoterade bettingbolaget Catena media.

“Jag har verkligen njutit av att arbeta med Mathias. Han har alltid gått före som ett gott exempel, både som yrkesman och person”, skriver MTG:s vd Jörgen Madsen Lindemann i pressmeddelandet.

Transparens: Mathias Hermansson äger även en mindre aktiepost i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER