Matstartup skördar framgångar i Sverige: "Inte konstigt att vi växer"

Resq Club
Matstartup skördar framgångar i Sverige: "Inte konstigt att vi växer"

Fott: TT/Jan-Morten Bjørnbakk/Press

Viviana Canoilas

Reporter

Matstartupen Resq Club, som backas av bland annat den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson, har tecknat avtal med en rad restauranger i Stockholm, Göteborg och i Malmö.

Den finska startupen Resq Club ska ta till vara på den överskottsmat som dagligen slängs på restauranager och fik. Kunderna får bland annat tillgång till färdiga take-away-måltider med 40-70 procents rabatt. 

I våras lanserade startupen sin tjänst i Sverige och tog in riskkapital från investmentbolaget Cleantech Invest. Med på tåget var även affärsänglarna Peter Carlsson, tidigare toppchef på hajpade biljätten Tesla, och Martin Anderlind, grundare av bland annat Itrim.

Startupen finns idag i Finland, Nederländerna, Estland och Sverige. Varje vecka ansluter fler än 20 nya restauranger till Resq Club och de svenska restaurangerna följer också den trenden, enligt bolaget. Sverigechefen Mikael Melin haussar tjänstens tillväxt rejält i ett pressmeddelande:

"Personer får chansen att köpa ett middagsmål av mycket hög kvalité som är enkelt och snabbt att beställa via appen. Dessutom för ett otroligt bra pris samtidigt som man förhindrar att gourmetmat kastas helt i onödan. Det är kanske inte så konstigt att vi växer otroligt fort och att över 15.000 användare redan har räddat minst en portion i vår app", säger han.

De senaste tillskotten i Sverige är kafékedjan Barista som har kaféer i Malmö, Göteborg och Stockholm och krögaren Pontus Frithiofs restaurangkoncept i Stockholm. Andra är Bread and Table i Stockholm och snabbmatskedjan Sushirullens restauranger. 

Läs fler artiklar
LÄS MER