Han säljer aktier för 146 miljoner kronor när THQ Nordic noteras

THQ Nordic
Han säljer aktier för 146 miljoner kronor när THQ Nordic noteras

Lars Wingefors, grundare av THQ Nordic. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Swedbank Robur, Handelsbanken Fonder och Didner & Gerge är bland investerarna som pumpar in 210 miljoner i Lars Wingefors spelbolag THQ Nordic.

Redan förra veckan avslöjades att spelbolaget THQ Nordic kommer att värderas till över en miljard kronor vid den kommande noteringen på aktiehandelsplatsen First North.

Grundaren bakom bolaget är svenske Lars Wingefors.

I samband med att värderingen offentliggjordes berättade bolaget att man planerar att ta in mellan 200 och 240 miljoner kronor i en nyemssion. Utöver emissionen blir även befintliga aktier för 200 miljoner kronor tillgängliga för att köpa.

När prospektet nu släppts står det även klart vilka som har investerat.

På listan hittar man både storbankerna Swedbank och Handelsbankens fonder. Tillsammans med Didner & Gerge, RAM ONE, Novobis och Lancelot Asset Management har de två fonderna åtagit sig att köpa 14,6 procent av aktierna i bolaget.

Med den tidigare angivna kursen från bolaget på 20 kronor per aktie blir det totalt 210 miljoner kronor.

De största posterna tar Swedbank Robur och Didner & Gerge Fonder på 45 miljoner kronor vardera.

Av prospektet framgår även vilka som planerar att sälja aktier. Då ser man att grundaren Lars Wingefors nu planerar att sälja en mindre del av sitt innehav i bolaget. Totalt handlar det om aktier värda 146 miljoner kronor. Han sitter dock fortfarane med 60 procent av rösterna i bolaget.

Även storägarna Erik Stenberg och Mikael Brodén säljer aktier för betydande summor. Om noteringen fulltecknas cashar de in drygt 30 miljoner respektive 10 miljoner kronor.

Transparens: Lars Wingefors äger även en mindre aktiepost i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER