Norsk startup tar in 180 miljoner – svenska Wellstreet investerar

Breakit - Norsk startup tar in 180 miljoner – svenska Wellstreet investerar

Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Virtual reality-bolaget The Future Group stänger en av Norges största kapitalrundor i år – då är en svensk investerare med på tåget.

Exakt vad The Future Group sysslar med är inte helt klart. Bolaget säger sig har utvecklat en teknik för att blanda video från den verkliga världen med virtuella element för att skapa interaktiva uppslukande upplevelser. Et system grundarna kallar det för “interactive mixed reality”. Enligt sajten Venture Beat har the Future Group nu ett projekt med över 100 anställda som utnyttjar tekniken.

Samtidigt avslöjar sajten att bolaget tar in 20 miljoner dollar, motsvarande 178 miljoner kronor, i riskkapital.

Pengarna kommer bland annat från de norska giganterna Ferd och Aker. Totalt bidrar över 25 investerare i rundan. Enligt uppgifter till Breakit är en av dem det svenska riskkapitalbolaget Wellstreet.

Uppgifterna bekräftas av Sïmon Saneback, partner på Wellstreet, i ett mejl till Breakit.

“Bolaget har en banbrytande teknik som smälter samman TV och spelvärlden i en revolutionerande mix. Teknikskiftet kommer ske och vi tror att TFG (The Future Group reds. anm) är bolaget som kommer att göra det. Våra förväntningar är att bolaget etablerar kundupplevelsen som en standard och därigenom leder ett teknikskifte inom nöjesindustrin”, skriver han.

Han vill dock inte kommentera hur mycket Wellstreet har investerat eller berätta mer om The Future Groups produkt.

Läs fler artiklar
LÄS MER