Breakit - Spotify-veteranens nya plan: Ska få fler startups att flytta till Åre
T.v: Ulrika Viklund. Foto: pressbilder

Spotify-veteranens nya plan: Ska få fler startups att flytta till Åre

Jonas de Lange
Jonas de Lange
02 nov 2016, kl 15:15

Ulrika Viklund, tidigare internationell tillväxtchef på Spotify, är en av personerna bakom det nya kontorshotellet House Be i Åre.

Jonas de Lange
Jonas de Lange
02 nov 2016, kl 15:15

Vid årsskiftet drar den nya startuphubben – alltså ett slags kontorshotell för startupbolag – House Be igång i Åre.

Tanken är att skapa en samlingsplats för entreprenörer, både de som redan finns i staden och även potentiella inflyttare.

Bakom satsningen står bland annat Ulrika Viklund. Hon är tidigare chef för internationell tillväxt på Spotify och är numera vd för videotjänsten Plejmo. Efter att bolaget gick konkurs 2015 köptes det upp av konkurrenten Magine.

Nu är hon alltså med på ett nytt projekt redan från början. Med sig har hon entreprenören Andreas Eriksson och IT-strategen Fredrik Viklund.

“Vi grundande House Be för att vi alla tror att nästa Unicorn kan komma från Åre. Genom House Be kommer entreprenörer att få möjlighet att lyckas. Utöver lokaler som samlar alla startups på ett ställe kommer House Be att erbjuda supportmöjligheter som t ex ett starkt nätverk av investerare och mentorer”, säger Ulrika Viklund.

Redan från starten har 20 bolag valt att hoppa på tåget. Bland dem är Zeroparallax, som nyligen fick en investering från Almi invest för sin innovativa 360-kamera.

Läs mer om:

Supporters

Läs fler artiklar
Läs nästa artikel