Försäljningen av Narrative klar - anställda köper upp tillgångarna

Narrative
Försäljningen av Narrative klar - anställda köper upp tillgångarna

Johanna Ekström

Reporter

Tillgångarna i kamerabolaget har sålts, kan Breakit avslöja.

Förra veckan var något av en ödesvecka för Linköpings-bolaget Narrative, som tagit fram en liten kamera som användaren fäster på sig för att dokumentera sitt liv. Bolaget begärdes i konkurs tidigare i höstas och i fredags var man tvungna att lämna lokalerna i Lund.

Därför var det viktigt för konkursförvaltaren att få till en försäljning innan dess.

Konkursförvaltaren Erik Selander, på advokatbyrån DLA Piper, sade dock till Breakit att det fanns en rad försvårande omständigheter. Bland annat huruvida bankerna skulle gå med på priset vid en eventuell försäljning samt att produkten skulle kräva en rad investeringar.

“Om bankerna tycker att betalningen är för dålig får man stycka upp verksamheten och sälja den bit för bit istället, då blir det slakt”, sade Erik Selander.

Nu står det klart att tillgångarna i bolaget har sålts. Köpare är före detta anställda i bolaget, det skriver Narrative i ett inlägg på sin Facebook-sida. En av dem är Björn Wesén, medgrundare och teknisk chef. 

"Vi har lagt ner år av våra liv på Narrative och vi vill inte att det värde vi skapat ska försvinna", skriver man.

Köpet involverar både hård- och mjukvara.

När Breakit når bolagets grundare Martin Källström bekräftar han att tillgångarna är sålda, men hänvisar övriga frågor vidare.  

Martin Källström har tidigare öppnat för att själv köpa loss delar av bolaget, bland annat bolagets mjukvara. Huruvida han är involverad i köpet av tillgångarna vill han inte kommentera. 

Breakit söker advokatbyrån DLA Piper för mer information. 

Köpet innebär att den molntjänst som Narrative erbjudit sina användare via Amazon nu kommer att ligga kvar. Det fanns före köpet en stor risk att Amazon skulle stänga ner tjänsten och att materialet skulle försvinna. De nya ägarna kommer dock införa en månadsavgift för användarna.  

Läs fler artiklar
LÄS MER