Bollar idéerna med ABBA-stjärna – nu ska golfappen erövra världen

Teeapp
Bollar idéerna med ABBA-stjärna – nu ska golfappen erövra världen

Teaapps medgrundare från vänster: Carl Hydbom Ulvaeus, Magnus Engelheart och Emil Löfbom. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

"Vi tyckte att det saknades en golfapp för amatörer som oss. Så vi byggde en", säger Carl Hydbom Ulvaeus, medgrundare till Teeapp.

Varje gång Carl Hydbom Ulvaeus och kompisen Magnus Engelheart spelade golf på fritiden kände de att de saknade något, nämligen en app som gjorde golf lite roligare och lättare.

Visserligen fanns det sedan tidigare en lång rad digitala golftjänster på marknaden.

"Men vi upplevde dem så komplicerade och mer anpassade för professionella spelare eller för spelare som är mer insatta. Vi saknade helt enkelt en golfapp för sådana som oss – amatörer med passion för spelet", säger Carl Ulvaeus Hydbom.

De bägge vännerna att börja bygga ihop en golfapp tillsammans med två andra kompisar, som råkade vara programmerare – Henrik Pierrou och Emil Löfbom.

Efter ett års arbete och en investering på närmare 1 miljon kronor var deras golfapp färdig. År 2015 lanserades Teeapp i det tysta i Sverige. I somras blev den tillgänglig för resten av världen.

"Meningen med appen är att den ska ersätta pennan och pappret, eftersom den har en score-funktion där du fyller i ditt resultat. Teeapp sparar all data, så du kan se statistik över ditt spelande och historik. Appen fungerar också som ett socialt forum, där du kan följa dina vänner och se deras live-ronder. Det blir lite som en tour och fungerar så att alla kan tävla med varandra oavsett handikapp", säger Carl Hydbom Ulvaeus.

Teeapp är gratis att ladda ned, men om du vill se ditt historiska spelande och statistiken får du betala för att låsa upp funktionen. Det kan innebära 10 kronor i månaden eller 40 kronor om året. Idag har Teeapp över 1.000 användare, enligt Carl Hydbom Ulvaeus.

"Men eftersom golfsäsongen är över, är det inte många som använder den aktivt", säger Carl Hydbom Ulvaeus.

Än så länge har inte medgrundarna tagit in externt kapital.

Varför kommer Golfapp att lyckas när det redan finns en drös med appar redan?
"För att den är enkel. Du behöver inte skriva in vilken slags klubba du använder, du kan vara med i alla tävlingar vi anordnar trots ditt handikapp. Det är antalet slag och prestationen som räknas", säger Carl Hydbom Ulvaeus.

Under tiden som Teeapp håller på att byggas upp får Carl Hydbom Ulvaeus råd från sin svärfar och ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus, som tidigare har investerat i musikstartupen Auddly

"Björn är min svärfar och har gett oss värdefulla affärstips. Han har även delat med sig av sitt nätverk, vilket har hjälpt oss en del. Han spelar inte golf, men gillar idén och tycker att den är bra", säger Carl Ulvaeus Hydbom.

Läs mer

Grundarna säljer mer aktier i e-handelsraketem

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Läs fler artiklar
LÄS MER