Hennes storsatsning utnämnd till världens bästa musikapp

Hennes storsatsning utnämnd till världens bästa musikapp

Foto: Pauline Suzor

Johanna Ekström

Reporter

Michelle Kadir på Sony Music kammade hem storslam i prestigefylld branschtävling.

Music Ally är ett branschorgan för den digitala musikindustrin. Under gårdagen delade organisationen ut en rad priser till bland annat bästa nya musikstartup, bästa nya musikapp och bästa nya digitala artist, på en gala i London.

Appen Sony Music Insights vann kategorin bästa app. Det är ett projekt som bolagets vice president för digitala affärer i Sverige, Michelle Kadir, ligger bakom.

"Det här betyder att vi får ett internationellt erkännande för att det vi gör är rätt och något som bör bli standard för framtiden, det vill säga att alla artister - och övriga inblandade - har direkt tillgång till all data som genereras kring musiken de släpper”, skriver hon i ett uttalande till Breakit.

Appen togs fram som ett sätt för Sony att öka transparensen gentemot sina artister och managers när det kommer till bland annat royalties, radiospelningar och dagliga streams.

Bästa musik-startup utsågs amerikanska Dot Blockchain Music till. Bolaget tar fram ny teknik som ska modernisera bland annat digitala musikfiler och möjliggöra betalningar genom blockkedjan.

Här kan du läsa den helgintervju med Michelle Kadir som Breakit gjorde förra året, en av 2015 års mest lästa artiklar på sajten.

Läs fler artiklar
LÄS MER