Matkung från Vänersborg pumpar in miljoner i VR-bolaget Univrses

Univrses
Matkung från Vänersborg pumpar in miljoner i VR-bolaget Univrses

Foto: Press/TT

Jonas de Lange

Reporter

Positionspårningsbolaget Univrses fyller på kassan igen. Nu kommer pengarna från en något otippad investerare.

För ett par månader sedan rapporterade vi om VR-startupen Univrses som tagit in 5.7 miljoner kronor.

Bolaget har utvecklat en teknik för mobil-VR som hjälper användaren att bestämma sin position i rummet. Genom att använda en rad sensorer i mobilen ska Univrses teknik göra så att man kan röra sig i den virtuella världen samtidigt som man rör sig i den verkliga världen. Man kan även sätta upp virtuella spärrar i rummet så man inte snublar över något.

Tanken är att få bukt med åksjukeeffekten som virtuella upplevelser ofta ger.

Nu avslöjar nya handlingar från bolagsverket att Univrses fyller på kassan igen. Den här gången är det från en helt ny investerare – Leif Bengtsson.

Mångmiljonären äger flera mataffärer i Vänersborg och har grundat salladsbarbolaget Picadeli. I våras sålde han bolaget för ett miljardbelopp - exakt hur många är än så länge okänt. Då närmade sig Picadeli en årlig omsättning på 5 miljarder kronor och hade 800 anställda. Förutom affärslivet har han också uppmärksammats för sin starka passion för bandyklubben IFK Vänersborg.

Efter försäljningen har han nu alltså gått och blivit affärsängel. I ett svep spottar han in 8 miljoner kronor i VR-bolaget Univrses.

I affären värderas startupbolaget till 40 miljoner kronor.

Breakit har sökt Leif Bengtsson och Univrses för en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER