Soundclouds besked efter säljryktet: Vi vill vara oberoende

Soundclouds besked efter säljryktet: Vi vill vara oberoende

Soundclouds grundare Eric Wahlforss (till vänster) och Alex Ljung. Foto: Pressbild.

Erik Wisterberg

Reporter

Soundcloud-grundaren Eric Wahlforss tar bladet från munnen.

En månad efter Financial Times artikel – som uppgav att Spotify förhandlar om att köpa upp musiktjänsten Soundcloud – tar grundaren Eric Wahlforss bladet från munnen. 

I en intervju med Bloomberg säger Soundcloudgrundaren att han på en direkt fråga att målet är att bolaget förblir oberoende.

”Som grundare är det till syvende och sist åt det hållet du vill gå. Du vill ha något som är totalt hållbart och en välfungerande affär, och uppenbarligen är det vad vi är fokuserade på att göra”, säger Eric Wahlforss till Bloomberg

En vital del i den strategin är betaltjänsten ”Soundcloud Go”, som släpptes i USA i våras. Den ger reklamfri lyssning samt möjligheten att lyssna offline. Parallellt tjänar bolaget pengar på de som laddar upp ljud via ”pro” och ”pro unlimited”-abonnemang, samt via reklamintäkter.

Soundcloud Go finns nu tillgänglig i sju länder, däribland Frankrike, Tyskland och Storbritannien. 

Nu ska tjänsten ut på fler marknader.

”Tillväxten är extremt bra på användarsidan, men speciellt på intäktssidan då vi rullar ut annonseringsmöjligheter på alla dessa marknader”, säger Eric Wahlforss till Bloomberg. 

Han uppger dock inga konkreta siffror. 

Blomberg noterar att Soundclouds expansion sedan lanseringen av Soundcloud Go har skett i ett land per månad. 

Tidigare i år gick Twitter, ett bolag som självt söker nya ägare, in som investerare i Soundcloud. Eric Wahlforss uppger att de två bolagen nu ”på flera nivåer” undersöker möjligheter till samarbeten. 

Han valde dock att inte kommentera uppgifterna om att Soundcloud förhandlar om att sälja hela bolaget.  

Vill du veta mer om Soundcloud? Redan i somras listade Breakits nyhetschef Jon Mauno Pettersson en rad skäl som talar för en affär mellan Spotify och Soundcloud

Läs fler artiklar
LÄS MER