Framtidens sjukvård och skola ska hackas fram - tävla med din bästa idé

Framtidens sjukvård och skola ska hackas fram - tävla med din bästa idé

Under 48 timmar får studenter och startups chansen att tävla om 25 000 kronor i förstapris för nya idéer kring utveckling av svensk sjukvård.

Under 48 timmar får studenter och startups chansen att tävla om 25 000 kronor i förstapris för nya idéer kring utveckling av svensk hälsa- och välfärd samt skola.

IT-företaget Tieto anordnar den 25 november ett hackathon under 48 timmar i samarbete med KTH, Stockholms stad och IBM där man vill få studenter och startup-företag att mötas och inspireras. Arrangörerna vill skapa nya produkter och lösningar på problem som ännu inte finns, men som behöver lösas med ny teknik.

"Vi vill att studenterna ska få möjlighet att träffa både oss och våra partners för framtiden", säger Johan Höglund, Vice President, Healthcare, Welfare & Education på Tieto.

Tävlingen går ut på att utveckla ett koncept utefter ett förbestämt tema. Varje deltagare äger rättigheterna till sina tävlingsbidrag, men det är upp till företagen att förvalta dem. Två veckor före eventet får deltagarna veta vad det är för områden och teman som de ska jobba med. Under själva tävlingen får de sedan arbeta fram ett förslag på hur man kan lösa problemen.

"Under de här 48 timmarna får de tävlande möjlighet att bena ut problemet, utveckla en idé och sedan pitcha den. Vår uppgift blir sedan att ta tillvara på alla goda idéer som tas fram under hackathonet tillsammans med deltagarna", konstaterar Johan Höglund.

Tieto, som anordnar tävlingen, har arrangerat hackathons tidigare inom olika branscher. I år är syftet att fokusera påskola samt hälsa-och välfärd och hur man i framtiden kan sköta exempelvis kontakter med vården smidigare.

"Vi är väldigt intresserade av att få in nya studenter och utvecklare och nyfikna på att se hur de arbetar med viktiga och samhällscentrala frågeställningar. Framtidens lösningar skapas på det här viset, via olika former av innovationssamarbeten, tillsammans med kunder och partners. Vi vill attrahera morgondagens kompetens, talanger som kan bidra till att utveckla svensk sjukvård och omsorg samt skola, summerar Johan Höglund.

Det här är en sponsrad artikel från it-företaget Tieto. Vill du veta mer om bolaget så kan du klicka dig vidare in på deras sajt här.

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER