Wallenberg: Vi är på väg mot en helt ny nivå av digital teknik

Kivra
Wallenberg: Vi är på väg mot en helt ny nivå av digital teknik

Marcus Wallenberg. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Världen befinner sig i ett tekniskt skifte som går snabbare än något vi sett på mycket länge. Det var summan av resonemanget när gräddan ur det svenska näringslivet talade på ett event arrangerat av Kivra på måndagen.

"Det sägs att vetenskap kommer i platåer, och vi verkar vara på väg upp mot en ny sådan nu. Vi befinner oss i en period då det händer saker otroligt snabbt inom bioteknik och digitalisering till exempel", sa Marcus Wallenberg på eventet, som arrangerades av det digitala brevlådeföretaget Kivra i Stockholm.

Temat för eventet var digitaliseringen av näringslivet och bland talarna märktes utöver Wallenberg också H&M:s Karl-Johan Persson, TV4:s Casten Almqvist och Telias Sverige-chef Helene Barnekow.

Karl-Johan Persson och Wallenberg-stiftelsernas ägarbolag FAM har båda investerat i Kivra.

"Vi har ju ett stort intresse i Stora Enso (som tillverkar kuvert av papper) och då man ju fråga sig varför vi också har ett intresse i Kivra. Men det är det enda sättet att klara sig, att våga ge upp det gamla", sa Marcus Wallenberg.

TV4:s Casten Almqvist var inne på samma linje.

"Det är bättre att vara kannibalen än att vara köttet på menyn", sa han.

H&M:s vd Karl-Johan Persson lyfte bland annat fram hur synen på sortimentet förändras inom handeln.

"En sak som många kanske inte tänker på vad gäller H&M är att den mobila ytan inte är begränsande på samma sätt som ytan i fysisk butik. Det gör det möjligt att göra sortimentet enormt mycket större i mobilen. Det är väldigt intressant för oss", sa han.

Läs fler artiklar
LÄS MER