Sista budgivaren hoppar av - vad ska nu hända med Twitter?

Twitter
Sista budgivaren hoppar av - vad ska nu hända med Twitter?

FOTO: Richard Drew/AP/TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Inte heller Salesforce vill köpa Twitter. Aktien rasade på beskedet, som kom på fredagskvällen svensk tid. Nu ligger pressen återigen på vd:n Jack Dorsey.

Det är i en intervju med Financial Times som Salesforces vd Marc Benioff berättar att säljplattformen har dragit sig ur affären.

"I det här fallet har vi lämnat samtalen. Det var inte rätt för oss, av flera skäl. Vi har tittat på priset på bolaget, vi har tittat på företagskulturen, vi har tittat på allt", säger han till affärstidningen.

Samtalen mellan bolagen fortsatte fram tills så sent som i onsdags - men nu har de alltså avbrutits.

Twitters aktiekurs föll med 7 procent efter beskedet. Salesforces aktie steg med 6 procent.

I och med Salesforces avhopp har nu samtliga budgivare lämnat samtalen om ett uppköp. Tidigare har Microsoft, Google, Disney med flera varit intresserade - men alla har tackat nej.

Därmed ökar pressen återigen på vd:n och medgrundaren Jack Dorsey. Hans uppdrag är att få Twitter att växa igen och se till att bolaget når lönsamhet.

Hittills har han dock inte lyckats vända trenden. Investerarnas förtroende har också börja tryta. Sedan Jack Dorsey tog över som vd för Twitter för ett år sedan har aktiekursen fallit med 37 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER