Gratis frukost och nätverkande - häng med på Before Business

Breakit - Gratis frukost och nätverkande - häng med på Before Business

Framtidsforskaren Gustaf Josefsson är en av talarna på Before Business. Foto: Press.

Insikter, inspiration och nya kontakter innan arbetsdagen börjar – det är ”Before Business”.

Teknikens utveckling innebär onekligen nya möjligheter, samtidigt som vi måste inse att det kommer ställa nya krav på oss framöver, inte minst på vår arbetsplats. På detta tema kommer Telia under hösten hålla flera inspirerande events och föreläsningar – inom ramen för ”Before Business”.

Frukosteventet har tidigare arrangerats i Stockholm, Göteborg och Malmö då forskaren och författaren Kjell A Nordström pratade på temat ”urbanisering/unicorn”. Nu är det dags igen. 

Först ut är Göteborg den 18:e oktober då inspiratören och framtidsforskaren Gustaf Josefsson kommer till populära kaféet da Matteo Roastery. 

I slutet av detta årtionde kommer fem miljarder människor att äga en smartphone. Fem miljarder människor med biblioteket i Alexandria, mänsklighetens samlade kunskap, rakt i fickan. 

"Det är lätt att glömma när man tittar på nyheterna, men aldrig tidigare i vår historia har vår planet haft en så enad bild av verkligheten. Aldrig tidigare har vi haft möjligheten att lita på varandra till den grad vi kan idag", menar Gustaf Josefsson.
"När vi låter tekniken guida oss mot öppen, sårbar och ärlig kommunikation, kan vi gå ifrån att skapa hierarkier och maktspel till att bygga ekosystem, där vi alla tillsammans tillåts skapa vår framtid", fortsätter han.

Med avstamp i historia och filosofi kommer Gustaf att ta oss på en resa från big bang till big data. 

Dagen efter, den 19:e oktober, är det Malmös tur då Joakim Jardenberg gästar startup-hubben Media Evolution City. Joakim kommer att prata om att skolan, och samhället, förändras i ett allt ökande tempo. Människorna är i grunden de samma, men med nya förutsättningar följer nya krav och förväntningar – bland annat på arbetsplatsen. Det här väcker frågor om arbetsmiljö och teknik, om rekrytering, lönsamhet och inte minst ledarskap. Frågor som är direkt avgörande för alla organisationers överlevnad. 

Den 20:e kommer Before Business till Stockholm och restaurangen Urban Deli då Danica Kragid, professor i datalogi, tar upp ett antal spännande frågor, såsom: Vilka jobb som robotar kommer att kunna utföra i framtiden? Ska robotar se ut som människor eller inte? Vilka nya tjänstejobb kommer att finnas i framtiden för människor? 

Kan du inte närvara på plats kommer Telia att streama eventen på telia.se/ailet

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER