Fingerprints Johan Carlström polisanmäld - utspel på Twitter

Breakit - Fingerprints Johan Carlström polisanmäld - utspel på Twitter

Johanna Ekström

Reporter

Storägaren anmäls av Ekobrottsmyndigheten för förtal efter ett utspel på mikrobloggen.

På onsdagskvällen gick Fingerprint Cards storägare Johan Carlström och före detta vd till attack på Twitter mot en rad namngivna personer, bland annat anställda på Ekobrottsmyndigheten.

Nu anmäler myndigheten Carlström för förtal, skriver Dagens industri.

"Vi har i dag lämnat in en polisanmälan om misstänkt förtal mot Johan Carlström. Han har vid ett flertal tillfällen twittrat anklagelser om att en åklagare på Ekobrottsmyndigheten har gjort sig skyldig till brott", säger Gunilla Sandblom, chefsåklagare på Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare, till Di.

En av dem som attackerades är åklagaren Pontus Hamilton, som förra året ledde åtalet mot Johan Carlström för grovt insiderbrott i Fingerprint Cards.

"Det är oerhört viktigt att åklagarna kan göra sitt jobb utan att bli misstänkliggjorda och förtalade på det här viset. Ett sådant agerande är inte bara obehagligt för åklagarna utan utgör enligt min uppfattning ett brott och dessutom ett hot mot vårt rättssystem. Jag tycker att det finns en gräns för vad en tjänsteman ska behöva utstå i sin yrkesutövning och därför är det viktigt att saken prövas", säger Gunilla Sandblom till Di.

Läs fler artiklar
LÄS MER