Cecilia Beck-Friis startar VR-bolaget Rayvr: "Innehållet är drivkraften"

Rayvr
Cecilia Beck-Friis startar VR-bolaget Rayvr: "Innehållet är drivkraften"

Rayvr:s medgrundare: Per Åström, Cecilia Beck-Friis och Anders Ribbing. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Tidigare TV4-chefen Cecilia Beck-Friis och medieprofilerna Per Åström och Anders Ribbing vill erbjuda VR-upplevelser med sitt nystartade bolag Rayvr.

Rayvr, som startades så sent som i somras, vill hjälpa bolag bli bättre på att nu ut med sitt innehåll via VR och baseras på två delar. Den ena delen är en plattform för allmänheten. Via den är tanken att användarna ska kunna ta del av olika VR-upplevelser. Den andra delen är däremot mer affärsinriktad och vänder sig till bolag som vill ha stöd och hjälp i sitt innovationsarbete kring VR.

Bakom det nystartade bolaget står Cecilia Beck-Friis, som även är bolagets vd. Hon har tidigare varit vice vd för TV4-gruppen och sitter också i styrelsen för Paradox Interactive, Net Insight och Acando. 

"Det känns otroligt kul att få omvandla vår breda kompetens och långa erfarenhet från media och innovation och bygga upp något nytt. Många pratar om VR, men få utanför spel- och kommunikationsbranschen agerar. Dessutom tenderar det att bli väldigt mycket prat om teknikens förträfflighet och mindre om själva upplevelsen och vad man kan göra med den. Det är innehållet som är drivkraften" säger Cecilia Beck-Friis i ett uttalande. 

Den andra medgrundaren Anders Ribbing, som är bolagets affärschef, har jobbat för IMG, Differ, TV4 samt senast i rollen som chef för Nya affärer.

Per Åström är den tredje medgrundare och är bolagets produktchef. Han har tidigare varit teknikchef för digitala medier på Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Per Åström kommer närmast rån rollen som Innovationschef på TV4 med fokus på VR, data och framtida medieprodukter.

Läs fler artiklar
LÄS MER