Pugz landar avtal med Telenor - starka reaktioner på Kickstarter

Pugz

Breakit

Breakit

Svenska hörlursuppstickaren Pugz har skrivit på ett avtal med Telenor - och det har fått Kickstarter-beställarna att rasa.
"Det är en skam", skriver en beställare.

Hörlursbolaget Pugz kampanj på crowdfundingsajten Kickstarter blev förra året en succé. Kampanjen drog in hela 13 miljoner kronor från cirka 10 000 användare, vilket gjorde kampanjen till en av de mest framgångsrika i Sverige. Sedan dess har man börjat leverera sina trådlösa hörlurar, som laddas medan de användas i Andriod-telefoner.

Nu har bolaget landat ett avtal med Telenor, som blir återförsäljare.

"Som teknikföretag samarbetar Telenor med flera startups för att hela tiden vara i framkant vad gäller teknikutveckling och innovation. Det ska bli spännande att se hur en bredare svensk publik tar emot dessa små trådlösa hörlurar, en produktkategori som sannolikt kommer ta stor plats framöver", säger Christian Roth, chef för privatmarknaden på Telenor.

Personerna som backat Pugz finansieringskampanj på Kickstarter verkar däremot inte glädjas nämnvärt över beskedet. Bland kommentarerna på Pugz kampanjsida ifrågasätter många beställare varför Telenor får tillgång till hörlurarna samtidigt som många Kickstarter-beställare fortfarande inte fått sina beställningar från förra året.

"Det är en skam att man inte tar hand om sina backare utan säljer sig till de stora spelarna först", skriver en användare i en kommentar, vilket sajten Di Digital var först med att uppmärksamma. 

Läs mer