Spotify-användarna larmar - gratisversionen virusdrabbad

Spotify Virus Adware
Spotify-användarna larmar - gratisversionen virusdrabbad

T.v: En av sajterna som användare säger sig ha hamnat på. T.h: Daniel Ek. Foto: Ann Jonasson.

Jonas de Lange

Reporter

Flera användare på olika nätforum har rapporterat problem med Spotifys gratisversion och skumma annonser.

Användare på Spotifys eget forum och Sweclockers forum har sedan igår skrivit att skumma annonser har börjat dyka upp på deras datorer.

Det handlar om att en massa popups öppnas i webläsarfönster när användarna öppnar den kostnadsfria versionen av Spotify.

I forumtråden på Sweclockers skriver flera användare om att bland annat annonser för bettingsajten Bet365 dykt upp, i samband med att Spotify öppnas på datorn.

"Råkade precis ut för [popupannonserna] själv. Spotify bestämde sig för att helt random skicka mig till Bet365 och ett par andra sidor", hävdar användaren Poppu-chan.

Även på Spotifys eget supportforum rapporteras samma typ av problem.

"Det är något ganska allvarligt som håller på att hända med Spotifys gratistjänst. Om man har Spotify Free kommer den att öppna fler och fler webbfönster med länkar till annonsvirus", skriver användaren Tonyonly i ett längre anförande om problemet.

Breakit söker Spotify för en kommentar. På Spotifys supportsida skriver bolaget att man undersöker problemet.

UPPDATERING: Spotifys pressavdelning har mejlat följande kommentar till Breakit:

"Ett litet antal användare har upplevt problem med tvivelaktiga webbplats pop-ups i sina standard webbläsare som ett resultat av ett isolerat problem med en annons på vår gratistjänst. Vi har nu identifierat källan till problemet och stängt ner den. Vi kommer fortsätta att övervaka situationen."

Vad "ett litet antal" innebär framgår inte av bolagets kommentar och Breakit har inte lyckats nå bolagets pressavdelning för ytterligare kommentarer.

Läs fler artiklar
LÄS MER