Eva Cederbalk lämnar Klarna – han tar över som ordförande

Klarna
Eva Cederbalk lämnar Klarna – han tar över som ordförande

Eva Cederbalk, avgående styrelseordförande i Klarna .Foto: Lars Pehrson / SvD

Erik Wisterberg

Reporter

Hon har lett Klarna under bolagets starka tillväxt. Nu ersätts bankproffset Eva Cederbalk av Jon Kamaluddin.

Bankveteranen Eva Cederbalk klev in i Klarnas styrelse redan 2009. Två år senare efterträdde hon Sven Hagströmer som Klarnas styrelseordförande. 

Efter totalt sju år i det snabbväxande betalbolaget är Eva Cederbalk nu färdig med Klarna.

"Klarna har förvandlats från ett litet svenskt företag till en av världens ledande betalaktörer. Jag är stolt över den roll som jag har spelat och lämnar mitt uppdrag flera erfarenheter rikare. Med tanke på att jag har arbetat i styrelsen så pass länge känns detta som en bra tidpunkt att lämna över mitt uppdrag till någon som kan leda styrelsen vidare på nästa del av Klarnas resa", säger Eva Cederbalk i ett pressmeddelande.

Nu tar Jon Kamaluddin över ordförandeklubban i Klarna.

"Jag ser fram emot att leda styrelsens arbete på den resa som Klarna har framför sig mot att göra det ännu smidigare, enklare och säkrare att handla på nätet", säger Jon Kamaluddin i pressmeddelandet". 

Han har suttit i Klarnas styrelse sedan 2014, och har ett förflutet som som internationell direktör för Asos. 

Jon Kamaluddin. Foto: pressbild från Klarna.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski säger att Eva Cederbalk har varit mycket viktig för Klarna, vars omsättning nådde 2,5 miljarder kronor förrra året. 

"Eva valdes in i styrelsen när Klarna fortfarande var ett ungt företag och hennes rutin och ledarskap har varit ovärderligt för oss. Å hela företagets vägnar vill jag tacka henne för hennes insatser och stora engagemang under dessa sju år", säger Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER