Affären är i hamn - Nordstjernan säljer sitt Bygghemma

Bygghemma

Viveka Ax:son Johson. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Bolaget bakom butikskedjan Kjell & company blir ny ägare av e-handelsjätten Bygghemma.

Nu står det klart att familjen Ax:son Johnsons investmentbolag Nordstjernan säljer hela sitt innehav på 88 procent i Bygghemma. Ny ägare är FSN Group, som bland annat äger butikskjedjan Kjell & company,

”Vi vill tacka Bygghemma Groups ledning och anställda för deras bidrag och förtjänstfulla arbete. FSN är en ägare med stor erfarenhet och kompetens inom handel. Vi är övertygade om att Bygghemma Groups tillväxtresa kommer att fortsätta och vi önskar Bygghemma Group och FSN lycka till i framtiden”, säger Thomas Billing, vd på Nordstjernan, i ett pressmeddelande.

Redan förra veckan bekräftade han Nordstjernans säljplaner, efter att det länge spekulerats i att Bygghemma skulle börsnoteras.

”Vi kör två spår parallellt och överväger både en börsnotering eller en försäljning utanför börsen”, sade han till Breakit då.

Då uppgavs flera riskkapitalbolag vara intresserade. Bland annat var familjen Wallenbergs riskkapitalbolag EQT en het kandidat. Nu har alltså ett avtal landats med FSN Group.

Investmentbolaget Nordstjernan köpte 88 procent av Bygghemma 2014. Då omsatte bolag 1,3 miljarder kronor. Sedan dess har omsättningen ökat till ungefär 2,3 miljarder kronor.

Parterna har inte gått ut med någon köpesumma offentligt. När Breakit avslöjade e-handelsbolagets börsplaner i vintras spekulerades i en prislapp på omkring 2 miljarder kronor.

Läs mer