UX-veteranen Palle Ryde nappade direkt på Fishbrains erbjudande

FishbrainPå nytt jobb

Palle Ryde, ny UX-designer på Fishbrain. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Fiskeappen Fishbrain har värvat Palle Ryde som ny UX-designer.


Palle Ryde berättar för Breakit att han har följt Fishbrain från början.

“Jag har följt bolaget sedan de var en liten startup som hade en pytteliten användarbas, fram tills nu när de har flera miljoner användare. Potentialen är enorm."

Han berättar vidare att det bästa av allt är att appen inte är färdig än på långa vägar.

“Som UX-designer (user experience designer, red. anm.) och fritidsfiskare så kände jag att jag har mycket att tillföra bolaget. Efter ett besök på Fishbrain-kontoret där jag fick träffa teamet så kände jag det är här jag vill vara”, berättar Palle Ryde.

Han kommer senast från en tjänst som designansvarig på startupen Trax - en gps-tracker för barn och husdjur. Innan dess jobbade han i 11 år som designer och rich media-producent på på Delta Projects.

“Jag har varit med från början av den digitala revolutionen och har jobbat med UX innan det ens hette UX. När jag började i branschen var tekniken så pass abstrakt att jag ofta hade en rådgivande roll för reklam- och mediabyråer om hur och vad som gick att göra kreativt och tekniskt med kampanjer.”

På Fishbrain blir Palle Rydes roll att, tillsammans med övriga i teamet, ta användarupplevelsen till “nästa nivå”.

“Vi i teamet ska skapa verktyg som hjälper våra användare att fånga mer fisk. Det finns redan extremt många fångster registrerade och med den datan kan vi utforma funktioner som hjälper användarna att bland annat välja rätt bete, plats och tid”, berättar Palle Ryde och fortsätter:

“Det jag er fram emot mest är att skeppa funktioner som kommer bli snackisar och användas av miljontals fiskare.”

Fakta Palle Ryde:

Ålder: 36 år.

Familj: “Två busiga barn och en fantastisk tjej.”

Bor: Lidingö, Stockholm.

Intressen: “Förutom min familj och fiske, så älskar jag att nörda med radiostyrt, jag pysslar också en hel del med musik.”

Favoritapp: “Förutom Spotify och Slack som får vardagen att fungera, så blir det nog en musikapp som heter ‘Korg Gadget’.

Varför är det din favoritapp?: “Det är en app som blir roligare och roligare att använda. Resan hem från jobbet har nog aldrig gått fortare.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag är ganska bra på att prata baklänges.”

Läs mer