Hon tar över Mötesplatsen - vaktombyte efter vinstras

Hon tar över Mötesplatsen - vaktombyte efter vinstras

Mathilde Modiggård. Foto: Press.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Mathilde Modiggård ersätter Mikael Josander på Schibsted-bolaget.

Mötesplatsen är en av Nordens största dajtingsajter med mer än 140.000 aktiva medlemmar men de senaste åren har bolaget fått tuff konkurrens från bland annnat Happy Pancake som nu är störst i Norden. Omsättningen ifjol föll med nästan 20 procent till 74 miljoner kronor. Under samma period gick vinsten ner från 17 miljoner kronor till 4,5 miljoner kronor.

Mikael Josander har varit vd för Mötesplasten i elva år och nu lämnar han sin post. Istället tar den nuvarande säljchefen Mathilde Modiggård över som vd.

"I Mathilde Modiggård får vi en stark ledare med ett affärsmässigt driv. Hon  kommer att spela en viktig roll i den fortsätta utvecklingen av Mötesplatsen som det seriösa dejtingalternativet", säger Peter Grytterhielm, styrelseordförande för Mötesplatsen.


Mathilde Modiggård säger själv i en kommentar:

"Med våra kompententa medarbetare och ett starkt affärsfokus ser jag att Mötesplatsen har alla förutsättningar att fortsätta utvecklas. Vi har en utmaning i att nå ut till fler i den något mer svårflörtade kvinnliga målgruppen och visa att Mötesplatsen är ett tryggt och seriöst val när man söker någon att dela sitt liv med".

Mathilde Modiggård tillträder tjänsten som vd den 1 oktober.

Läs fler artiklar
LÄS MER