Nasdaq-börsen tar på sig skulden för Twitter-läckan

Twitter
Nasdaq-börsen tar på sig skulden för Twitter-läckan

Twitter-chefen Dick Costolo (FOTO: TT)

Sara Lindmark

Reporter

Nasdaq ber Twitter om ursäkt - det var ett 45 sekunder långt driftfel som gjorde att kvartalssiffrorna kunde läcka ut i förtid.

Det var på tisdagseftermiddagen som finanstjänsten Selerity twittrade ut Twitters kvartalssiffror - flera timmar innan de skulle släppas officiellt. Enligt Selerity fanns uppgifterna redan tillgängliga på Twitters egen sajt.

Nu uppger en talsperson för Nasdaq att läckan berodde på ett driftfel på Twitters Twitters IR-hemsida som varade i 45 sekunder. Under de sekunderna hann Selerity alltså plocka upp siffrorna och tweeta ut dem.

“Vi beklagar det inträffade och fortsätter att vara dedikerade kring att fortsätta erbjuda bästa möjliga tjänster kring kommunikation och investerarrelationer.”

Selerity är ett av många bolag som arbetar med att gräva fram data om finansmarknaden innan den har blivit offentlig. Vid 23-tiden på tisdagskvällen svensk tid var aktien ner drygt 25 procent vilket bland annat berodde på att försäljningssiffrorna var klart lägre än förväntat. Den största besvikelsen var dock att Twitter sänkte sin prognos för både vinst- och omsättning för helåret 2015.

Twitter-vd:n Dick Costolo (bilden) sa att läckan av siffrorna inte var “en speciellt trevlig upplevelse” och ville diskutera saken med Nasdaq.

“Varje gång du lägger ut något till en tredje part så är det för att de har kompetens där du inte har det. Det är absolut något vi behöver att prata om”, säger han till CNBC.

Läs fler artiklar
LÄS MER