Spelmiljardär kliver in tungt i hemlighetsfulla Red Flag

Red Flag
Spelmiljardär kliver in tungt i hemlighetsfulla Red Flag

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Familjen Dinkelspiel, Staffan Persson och Unibet-grundaren Anders Ström går in som ägare i startupen som vill göra entreprenörskap roligare.

I somras kunde vi berätta att Mikael Pawlo, som i affärskretsar framför allt är känd som mannen bakom nätkasinot Mr Green, och Mattias Söderhielm, grundare av Bredbandsbolaget och Citytåg, dragit igång en startup tillsammans. 

Bolaget heter Red Flag och affärsidén är att ta fram en digital plattform som förenklar allt det som många upplever är tråkigt och krångligt med att vara entreprenör: administration, fakturering, bokföring och deklarationshantering.

Inledningsvis har grundarna själva finansierat den relativt hemlighetsfulla satsningen. Men nu har bolaget bestämt sig för att fylla på kassan - ordentligt.

Bolaget har i dagarna stängt en finansieringsrunda på 35,8 miljoner kronor - och bland investerarna återfinns en rad namnkunniga profiler. Bland annat Anders Ström, grundare av speljätten Unibet, Staffan Persson (tillsammans med Fredrik Persson), techinvesterare och tidigare storägare i Eniro och Unibet samt finansfamiljen Dinkelspiel (via E. Öhman J:or). 

Även grundarna själva, Mikael Pawlo, Mattias Söderhielm samt Niklas Derouche, grundare av DS Panel och Xpedio, investerar. Enligt Breakits källor är det Anders Ström som går in med mest pengar i nyemissionen.

"Jag vill inte gå in på vem som går in med vad. Men det är substansiella belopp", säger Mikael Pawlo, medgrundare och vd på Red Flag.

Vad bolaget värderas till i samband med nyemissionen vill han inte kommentera.

Mikael Pawlo berättar att pengarna nu ska användas till att vidareutveckla plattformen.

"Det finns en massa barriärer när man ska starta eget. De här trösklarna vill vi hyvla ner med vår plattform. Vi vill automatisera väldigt mycket av administrationen kring företagandet. Allt från att registrera bolaget till deklarataioner, redovisning och fakturering. Även språkliga barriärer vill vi hyvla bort", säger Mikael Pawlo, medgrundare och vd.

Han förklarar att bolaget primärt kommer att sikta in sig på småföretagare.

"Vi ser en väldigt stor potential i det här. Framför allt eftersom att arbetsmarknaden förändras. Vi tror att allt fler kommer att erbjuda sina tjänster i framtiden som företagare, snarare än anställda."

Exakt hur Red Flags plattform kommer att vara utformad återstår att se. Enligt Mikael Pawlo kommer den första produkten släppas innan jul i år. 

"Det är bara en första produkt för att känna på marknaden."

I dagsläget arbetar 9 personer på bolaget. Hur affärsmodellen ska se ut återstår också att se.

"Först ska vi lösa problemet. När vi har gjort det tror vi inte att affärsmodellen kommer vara något större bekymmer."

Transparens: Staffan Persson är även investerare i Breakit. 

Läs fler artiklar
LÄS MER