Så ska svenska IT-stjärnan skapa 1000 nya jobb

Breakit - Så ska svenska IT-stjärnan skapa 1000 nya jobb

Sigma IT Consulting är en del av det svenska IT-undret. I 30 år har man varit med och digitaliserat världen och man hjälper sina uppdragsgivare med nyskapande lösningar. Det har man gjort sedan internets barndom. På vägen har man byggt en stark och passionerad företagskultur. Detta är något Sigma är stolta över och vill fortsätta med även framåt.

Det går bra för Sigma. Uppdragen är fler och mer komplexa än någonsin. Under de närmaste åren kommer Sigma att skapa arbetstillfällen för minst tusen IT-talanger. 

Hos  Sigma får man jobba med strategi, teknik och kommunikation i en organisation med en stark ägare, där det är nära till dem som fattar besluten och där man ofta kan vara med och påverka. Fokus är att ge de anställda möjlighet att växa, i Sverige eller utomlands. 

Sverige har en fantastisk tradition av att utbilda ingenjörer. Det är en stor anledning till Sigmas och landets framgångar. Men år 2020 kommer det att saknas 60.000 ingenjörer i Sverige. Detta kan innebära ett problem för hela landets framtid. Så när Sigma nu sätter igång och skapar jobb för 1000 nya IT-talanger ser man också över vad Sigma kan göra för att det därefter ska finnas 1000 till att anställa. 

Så hjälper Sigma till att öka tillgången på kompetens
Ingenjörsbristen i Sverige kommer inom kort att vara akut. Utbildningsväsendet måste göra sitt, programmering behöver till exempel in i grundskolan för alla. Näringslivet behöver också göra sitt. Näringslivet behöver dela med sig av sin kunskap, sin tid och visa vilka fantastiska möjligheter som finns. Detta gör Sigma redan idag genom att samarbeta med skolor samt arrangera kunskapsevent, nätverksträffar och egna utbildningar.

Vidare behöver man veta varför många tjejer väljer bort IT-branschen. Detta är självklart en stor förlust.  Även här behövs riktade insatser i grundskolan, fler kvinnliga förebilder och kvinnliga ledare på IT-företag, men också nätverk och mentorer. Sigma samarbetar idag med Pink Programming och driver nätverket Sigma Smart Women Society, där kvinnliga profiler inspirerar och även är mentorer. 

Slutligen måste man bli bättre på att ta tillvara mångfalden i samhället. Det är slöseri med värdefull kompetens att t ex utrikesfödda IT-talanger inte kommer in i arbetslivet snabbare. Både synliga och osynliga hinder behöver uppmärksammas och tas bort. Sigma arbetar med IT&Telekomföretagen och stöttar bland annat Mitt Liv, där flera medarbetare också är mentorer för akademiker med utländsk bakgrund. 

Sigma vill fortsätta att bygga ett framgångsrikt företag och driva på utvecklingen i Sverige. Man vill också fortsätta att aktivt medverka till att lösa krisen med brist på kompetens i branschen. Industri, sjukvård, banker, skola, överallt behövs nya IT-lösningar. Detta jobbar man med på Sigma varje dag och där har man möjlighet att få jobba tillsammans med de bästa kollegorna i Sverige. 

Sigmas löfte är ”Expect a better tomorrow”. En bättre morgondag för sina uppdragsgivare, för sina medarbetare, och för hela vår omvärld. 

Är du en av Sigmas nya talanger? Dom behöver dig – och 999 andra som du. På 1000jobb.nu finns aktuella jobbannonser och korta filmer med några av medarbetarna.

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER