Skvaller-appen Secret läggs ned

Secret Mobilapp
Skvaller-appen Secret läggs ned

Foto: Coolio-claire/Flickr

Sara Lindmark

Reporter

Det sociala nätverket Secret där alla är anonyma lanserades i Sverige för ett år sedan.
Nu läggs appen ned – grundaren David Byttow tycker inte att den representerar den vision han hade när han startade bolaget.

Appen Secret har varit omskriven sedan den lanserades i Sverige – men inte på ett positivt sätt. Tanken är att låta användarna anonymt dela med sig av hemligheter till en specifik grupp från sina Facebook-konton eller telefonböcker. Inläggen visas för ens kontakter och kan även spridas vidare. Men strax efter lanseringen kom larmrapporter om att ungdomar blir kränkta och utsatta för mobbning via appen.

Nu tillkännager bolagets medgrundare och vd David Byttow att Secret läggs ned.

“Efter mycket funderande och rådgivning med vår styrelse har jag kommit fram till att stänga ned Secret. Det har varit det svåraste beslutet i mitt liv och gör mig väldigt ledsen. Tyvärr så representerar inte Secret den vision jag hade när jag startade bolaget, så jag tror att det är rätt beslut för mig själv, våra investerare och vårt team”, skriver han själv på bloggplattformen Medium.

Secret startades i USA för 16 månader sedan och har finansierats av bland andra Google Ventures, Index Venture och Kleiner Perkins Caufield & Byers. Även skådespelaren Ashton Kutcher har investerat i appen.

Läs fler artiklar
LÄS MER